Controversata inspectoare şcolară de la Arad a demisionat. Motivul invocat pentru părăsirea funcţiei

Controversata inspectoare şcolară de la Arad a demisionat. Motivul invocat pentru părăsirea funcţiei

Violeta Varga a demisionat din funcţia de inspector FOTO Facebook

Violeta Varga, inspectoarea pentru educaţie permanentă de la Inspectoratul Şcolar Arad, a demisionat din funcţie după ce imaginile postate pe pagina sa de Facebook „au explodat” pe internet. Inspectoarea şi-a motivat decizia prin faptul că nu vrea să afecteze imaginea Inspectoratului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad anunţă printr-un comunicat de presă că inspectoarea Violeta Varga, care a făcut subiectul unui scandal mediatic din cauza pozelor publicate pe pagina sa de Facebook, a demisionat din funcţie. Inspectoratul arată că Violeta Varga ocupa funcţia de inspector pentru educaţie permanentă prin detaşare, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2017 – 2018.

„Doamna profesor a fost propusă pentru ocuparea acestui post prin adresa nr. 841/M/06.09.2017 transmisă către Ministerul Educaţiei Naţionale şi a obţinut avizul MEN prin adresa nr. 2085/DGMP/13.09.2017, înregistrată la ISJ Arad cu nr. 880/M/15.09.2017. Precizăm că doamna prof. Violeta Varga a îndeplinit condiţiile legale privind ocuparea acestui post: este cadru didactic titular, grad I, membru CNEME şi a depus la secretariatul ISJ Arad CV şi acord scris privind ocuparea funcţiei menţionate, conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar din inspectoratele şcolare, aprobată prin Ordinul MECTS nr. 5558/2011, cu modificările şi completările ulterioare. Ca urmare a articolelor apărute în presă, pentru a nu periclita imaginea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, d-na prof. Violeta Varga a decis să renunţe la funcţia pentru care a fost numită”, se arată în comunicatul Inspectoratului Şcolar Arad. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările