Clienţii mall-ului Galleria vor fi testaţi gratuit. Acest sfârşit de săptămână este dedicat prevenirii cancerului la sân şi a celui de col uterin

Clienţii mall-ului Galleria vor fi testaţi gratuit. Acest sfârşit de săptămână este dedicat prevenirii cancerului la sân şi a celui de col uterin

Arădenii sunt aşteptaţi la mall  FOTO arhivă

Galleria Arad dedică acest sfârşit de săptămână prevenirii cancerului la sân şi a celui de col uterin. Astfel, sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 – 14.00, clienţii mall-ului vor benefici de o serie de testări gratuite

Este vorba despre: determinarea glicemiei, a tensiunii arteriale, a indicelui de masă corporală, a indicelui de grăsime din organism şi a frecvenţei cardiace, respectiv a nivelului de saturaţie a oxigenului din sânge. De asemenea, arădenii vor primi răspunsuri la eventualele întrebări legate de aceste afecţiuni maligne care pun în pericol viaţa femeilor.

Cauza exactă a cancerului mamar este necunoscută. Hormonii feminini şi vârsta înaintată joacă un rol în determinarea cancerului mamar.

Aceasta este o boală frecventă în cazul femeilor în varstă de peste 50 de ani. Riscul înregistrat de femeile între 30 şi 40 de ani este de aproximativ 1 la 250 de persoane, în timp ce pentru femeile între 40 şi 50 de ani, riscul creşte  la nivelul de  1 la 70 de persoane. Cancerul mamar în stadiu incipient este adesea depistat printr-o mamografie, înainte de a fi apărut orice fel de simptom.

„Pentru a evita riscurile îmbolnăvirii, e nevoie de cunoaşterea riscurilor şi de controale regulate. Galleria Arad se implică în acest program de informare derulat sub sloganul «Copiii mei au nevoie de o mamă». Ca femei, trebuie să conştientizăm că, pentru a ne putea îngriji de copiii noştri, trebuie să avem grijă de sănătatea noastră. De aceea, le invităm pe doamnele din municipiul şi judeţul Arad să îşi acorde câteva minute pentru un viitor sigur”, precizeaza Tina Virlan, mall manager.

Evenimentul, regăsit în cadrul programul „Săptămâna prevenirii cancerului la sân şi a cancerului de col uterin”, este organizat în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Medicinişti Arădeni din cadrul UVVG Arad.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: