„Cine a avut pile a rămas, cine nu a fost dat afară”. Aproape 40 de pompieri arădeni sunt de astăzi fără locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș”Arad au demonstrat că au suficient „sânge în instalație” pentru a da în vileag adevăratele criterii conform cărora au fost puși pe liber. De astăzi, 38 de pompieri au rămas fără locuri de muncă. Cu toţii au familii iar gândul că nu vor mai aduce bani în casă îi macină cumplit.

Astăzi a fost ultima zi de muncă pentru 38 de salariați ai Ministerului Administrației Internelor din cadrul ISU Arad. Aceștia au venit la sediul inspectoratului unde și-au desfășurat activitatea de ani buni pentru a preda legitimațiile și a-și scoate lichidările. Cu regrete, oamenii nu și-au putut stăpânii dezamăgirea vizavi de declarațiile făcute de ministru MAI, Traian Igaș, care la începutul săptămânii a fost prezent la Arad, pentru a dona sânge, culmea, tocmai de Ziua Pompierilor.

Pompierii disponibilizați susțin că examenele de evaluare au fost organizate „de formă“ și „cumpărate“.
„ Avem sânge în instalaţie, că doar noi am fost la zeci de intervenţii şi ne-am văzut de treburile noastre ca să câştigăm o pâine. Noi nu am făcut nu ştiu ce pregătiri ca să fim şi noi miniştrii. Noi nu avem pe nimeni aici şi nici nu am dat nici un ban ca să intrăm în această instituţie. Am fost evaluaţi iar la finalul examenului a trebuit să facem un raport scris că nu avem voie să facem contestaţii. Evaluarea a fost sub orice critică, de formă. A fost făcută doar ca să ne amăgească. Ne-au dus în sală, ca pe puşcăriaşi, ei judecătorii, ca şi când am primit o pedeapsă. Am fost bun, am luat toate probele sportive. Au rămas cei inapţi, supraponderali, dar ei se regăsesc pe statul de plată, dar noi nu.  Cei fără pile am fost un fel de mascote”, a declarat Florin Marcea, un fost angajat ISU.

.

image
Sorin Roz, fost pompier Sorin Lustrea, fost pompier

Un alt pompier și-a arătat nemulțumirea după ce a aflat că deși a luat probele, nu se mai află pe statele de plată ale instituției.
„Aş vrea să-i explic domnului ministru cum am intrat în apă în 31 decembrie 2009 şi 1 ianuarie 2010 să scoatem oi, fără echipamente de protecţie, fără  nimic şi apa era până la brău. Noi eram în bocanci. Atunci am avut sânge în instalaţie. Dar probabil, a ieşit atunci sângele din instalaţii, la inundaţii. Am scos ciobanii, am scos 600 de oi cu bărcile, noi am fost primii cu care şi-au făcut treaba”, a spus Sorin Roz.

Pompierii disponibilizați au mai spus că au datorii la bănci, pe care nu știu cum le vor achita. „Nu ştiu ce o să fac de acum înainte. Am rate la bancă, am datorii, încerc să-mi caut un loc de muncă”, a spus Sorin Luştrea, fost pompier în cadrul ISU Arad.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spun că doar au respectat regulamentul pe care l-au primit de la Bucureşti.
„ Înţelegem nemulţumirile oamenilor dar am primit o organigramă care a trebuit respectată iar în cadrul procesului de restructurare s-au respectat procedurile primite de la eşalonul superior”,  a declarat locotenent Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite