Cer dreptul la întruniri publice în faţa primăriei din Arad

Sindicatele arădene, asociaţiile profesionale şi cele civice cer anularea în instanţă a dispoziţiei primarului Aradului prin care se interzic manifestările publice în faţa Palatului Administrativ.

„Atacăm în contencios administrativ această decizie şi solicităm anularea ei pentru că, din punctul nostru de vedere, aceasta încalcă dreptul constituţional la întruniri publice”, a declarat în această dimineaţă avocatul Silvestru Hoszu, cel care va reprezenta în instanţă acţiunea organizaţiilor arădene.

„Acţiunea în instanţă vine după ce noi am adresat primăriei un apel prin care solicitam ridicarea interdicţiei de a organiza întruniri publice pe platoul din faţa Palatului Administrativ, apel la care am primit un răspuns negativ”, a declarat Dan Artimon, reprezentant al Consiliului Local Civic.

Reprezentanţii administraţiei locale susţin însă că dispoziţia în cauză este perfect legală. „Exerciţiul dreptului de întrunire poate face obiectul unor restricţii care constituie măsuri necesare aplicate în scopul apărării ordinii şi a drepturilor şi libertăţilor altora”, susţine Gheorghe Stoian, consilier juridic al primăriei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: