Cel mai renumit camping din judeţ este în staţiunea Moneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căsuţele de la Ştrand Moneasa FOTO
Căsuţele de la Ştrand Moneasa FOTO

Cel mai renumit dar şi frumos loc din judeţul Arad în care există amenajat camping este Moneasa. Staţiunea este luată cu asalt de turişti în special în anotimpul cald, din luna mai până în septembrie.

Aici, cei ce iubesc statul la cort sau la căsuţe, au mai multe variante pentru care pot opta. Astfel, la ştrandul din localitate există 15 căsuţe de trei stele (tip bungalow de 2 şi 3 locuri). Pentru suma de 100 de lei se poate sta într-o cameră dublă, iar pentru 140 de lei cameră triplă. La campingul Moneasa există 26 camere şi spaţii cu un total de 68 de locuri.

Aflată la o distanţă de 110 kilometri de municipiul Arad, staţiunea Moneasa este locul ideal unde să vă petreceţi un sfârşit de săptămână sau un concediu întreg, în orice anotimp. În această perioadă se merge la ştrandul din staţiune şi se pot face plimbări prin pădurile din jur.

În staţiune, cea mai ieftină cazare este campingul. Apoi, se poate sta la căsuţe, cu 80 de lei pe noapte pentru două persoane.

Supranumită „Perla Munţilor Apuseni”, Moneasa este situată într-o mică depresiune, la poalele Munţilor Codru-Moma, la altitudinea de 280 de metri. Piscurile din jur se înalţă până la altitudini de 1000 de metri. Totodată, această staţiune se  poate alege şi pentru tratament. Totul are loc în interiorul Hotelul Codru Moma din staţiune, care dispune de 204 locuri în camere clasificate la doua stele. Apele minerale bicarbonatate, calcice, magneziene hipotone, mezotermale, contribuie la tratarea afecţiunilor aparatului locomotor, sistemului nervos periferic şi ale tubului digestiv. Cura aero şi helioterapeutica de care beneficiază turiştii aici, permite refacerea organismului după boli infecţioase şi după stări de surmenaj. Principalele indicatii terapeutice specifice staţiunii Moneasa sunt: afecţiuni ale sistemului nervos periferic, afecţiuni neurologice periferice şi centrale, afecţiuni ginecologice cornice, nevroză astenică şi afecţiuni associate, boli metabolice şi de nutriţie. De asemnea, în baza proprie de tratament se oferă mai multe procedure, printre care curenţi diadinamici şi interferenţiali, magnetodiaflux, ultrasunet, unde scurte,  laserterapie,  aerosoli, termoterapie, bai terapeutice cu ape minerale termale în cazi si în bazin, băi galvanice, duş subacval, masaj segmentar manual, kinetoterapie la sală.

Locuri de vizitat în staţiunea Moneasa

Cei care ajung în staţiunea Moneasa pot vizita mai multe obiective turistice. Printre acestea se numără: Peştera Liliecilor, Cariera de Marmură, Izvorul Piatra cu Lapte, Grota Urşilor, Cuptorul de Fier, Rezervaţia de nuferi, Vârful Izoi, Stânca Laptelui, Tinoasa şi Platoul Cârstnic.

Staţiunea are un teatru în aer liber, iar pe lacul de agrement vă puteţi plimba cu hidrobiciclete şi bărci închiriate. Ştrandul a fost refăcut în întregime şi include două bazine mici şi unul mare alimentate cu apă termominerală, precum şi un loc de joacă pentru copii.

În staţiune se poate ajunge cu maşina, pe Drumul Naţional 79A, dinspre Şicula, apoi pe Drumul Judeţean 792B sau pe DJ792E, dacă veniţi dinspre Gurahonţ. Spre Moneasa circulă zilnic curse de autobuz din Arad şi din Timişoara.
 

Vă mai recomandăm: FOTO Lacul cu nuferi din Moneasa, atracţia turiştilor

FOTO Staţiunea Moneasa, luată cu asalt la final de sezon estival

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite