FOTO Cel mai longeviv jandarm român a împlinit 105 ani

FOTO Cel mai longeviv jandarm român a împlinit 105 ani

Crăciun Pantea alături de familie şi jandarmi (aniversare 105 ani)

Locotenentul în rezervă Crăciun Pantea, veteran de război, a fost sărbătorit de jandarmii arădeni la împlinirea vârstei de 105 ani. Pantea Crăciun s-a născut la 11 ianuarie 1910, în localitatea Calacea, judeţul Bihor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Crăciun Pantea a fost încorporat la data de 5 aprilie 1932, în rândul efectivelor de jandarmi, efectuând stagiul militar până în anul 1933, când a fost lăsat la vatră, cu gradul de sergent. La 11 octombrie 1943 a primit ordinul de concentrare care l-a trimis pe front în linia întâi, în cadrul Batalionului de Jandarmi din Divizia 19 Română. El a căzut prizonier la data de 26 aprilie 1944 şi a fost ţinut în lagăr timp de şapte ani. S-a întors din prizonierat la 21 aprilie 1951.

La împlinirea a 105 ani, jandarmul centenar a fost felicitat de urmaşii săi jandarmi cu tort şi vin spumant. Alături i-au fost şi soţia, copiii şi stră-stră-nepoţii.

Crăciun Pantea le-a mărturisit celor interesaţi că nu a făcut nimic deosebit şi a mâncat şi a băut, precum un om obişnuit. El nu are un secret al longevităţii.

Jandarmul arădean  are si o pagina de facebook, pe care o actualizeaza mereu cu ajutorul unei nepoate.

 

Vă mai recomandăm: FOTO Jandarmul Crăciun are cont pe Facebook la 104 ani

Crăciun Pantea, fostul jandarm al Aradului are amintiri de un secol

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: