Brânză şi lapte vândute la 26 de grade în Piaţa Mică

Brânză şi lapte vândute la 26 de grade în Piaţa Mică

Maria Pica arată termometrul care indică peste 26 de grade în piaţă

Comercianţii spun că în vara trecută temperaturile din hală depăşeau 38 de grade. Clienţii care vin zilnic în hala din Piaţa Mihai Viteazul recunosc că nu pot sta mai mult de zece minute pentru că nu primesc aer.

Ştiri pe aceeaşi temă

În această dimineaţă, la ora 9.00, în hala agroalimentară din Piaţa Mihai Viteazul, termometrul indica 26 de grade Celsius. Oamenii au transformat ziare şi hârtii în evantaie improvizate, în lipsa unor aparate de aer condiţionat. Ei spun că abia mai respiră din cauza toropelii. „Mi-am rupt o bucată de carton din cutia în care îmi ţineam marfa, ca să-l foloseasc pe post de evantai. Abia mai putem respira, ne-ar face bine nişte aparate de aer condiţionat”, a explicat Ioana Irimia, comerciantă.

Hala din Piaţa Mihai Viteazul, dată în folosinţă acum câteva luni, nu are nici astăzi sistem de climatizare. În principalul punct de comercializare, brânzeturile, lactatele şi carnea de pe tarabele comercianţilor stau înşirate la temperaturi ridicate, spre disperarea clienţilor care îşi riscă sănătatea.

„A fost şi mai rău”

„Temperaturile de afară pot transforma hala oricând într-un focar de infecţii, mai ales că produsele sunt perisabile. Nu înţeleg de ce nu a fost dotată până acum cu un sistem de răcire. Eu obişnuiesc să-mi fac des cumpărăturile de aici. Mai mult de zece minute nu rezit în hală, pentru că este foarte cald”, e de părere Mihai Avramuţ, cumpărător. La raionul lactatelor şi a brânzeturilor, comercianţii îşi vând marfa de aproape 30 de ani. În cel mai scurt timp vom organiza o licitaţie pentru introducerea unor aparate de aer condiţioant în hala pieţei Mihai Viteazul”, a promis Stelian Nistor, directorul societăţii Târguri Oboare Pieţe, care ştie demult de această problemă.

„De bine de rău, acum avem frigidere în care ne păstrăm marfa. E cald în hală, dar vara trecută a fost şi mai rău. Ne-au tot promis aer condiţionat, dar încă nimic. Pe timpul zilei se mai deschid copertinele acoperişului şi se mai face curent”, a spus în această dimineaţă Ileana Iovuţ, comerciantă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările