VIDEO Doi morţi în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni, în judeţul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul prăbuşit în câmp FOTO ISU
Avionul prăbuşit în câmp FOTO ISU

Doi bărbaţi au murit joi seară după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în zona localităţii arădene Şiria.

GALERIE FOTO

UPDATE 
Pilotul şi proprietarul avionului ultrauşor, Ioan Dronca, era unul din cei mai experimentaţi piloţi de la Şiria, cu multe ore zburate. 

Avionul este un Apollo Fox fabricat în Ungaria, de 290 de kilograme (gol) şi cu o greutate maximă la decolare de 475 de kilograme. Are un motor de 100 cai putere şi poate atinge o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră.

Surse din rândul piloţilor de avioane uşoare şi ultrauşoare ne-au spus că este foarte dificil de stabilit cauza prăbuşirii unui asemenea aparat de zbor. 

Acestea avioane nu sunt dotate cu cutie neagră, iar dacă nimeni nu a văzut ce s-a întâmplat pe cer, e greu de stabilit ce s-a întâmplat. 

Avionele ultraşoare pot zbura în jur de trei ore după ce sunt alimentate. Piloţii de pe aerodromul Şiria obişnuiau să zboare de agrement doar în zonă cetăţii medievale.

Un avion Apollo Fox poate fi achiziţionat cu aproximativ 30.000 de euro.

UPDATE Victimele au fost extrase din avion. Din cauza impactului puternic, cele două persoane implicate au suferit leziuni grave, fiind declarate decedate.

Pilotul se numeşte Ioan Dronca. Acesta a fost însoţit de un prieten, motociclist. 

Avionul s-a ridicat de la sol de pe Aerodromul Charlie Bravo din Şiria.

Pilotul, un bărbat de aproximativ 30 de ani, deţine licenţă de pilot profesionist de agrement.

Apelul la 112 a fost făcut de un cioban, acesta ar fi descoperit avionul utrauşor prăbuşit.

Pentru gestionarea evenimentului, intervin Detaşamentul de Pompieri Arad cu o ambulanţă SMURD cu medic şi un autovehicul de descarcerare, o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean, precum şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Şiria.

 

Avion Şiria

Acesta este avionul care s-a prăbuşit. FOTO Aradon.ro

Avion Şiria
Avion Şiria


FOTO ISU

Avion Şiria



“Este vorba de un avion de mici dimensiuni, cu două locuri, care a plecat de pe aerodromul de la Şiria. Acolo există un aerodrom pentru avioane private şi aeroplane. Am primit apelul în jurul orei 18.00. 

Avionul a căzut undeva pe câmp, iar în interior sunt două persoane încarcerate. Intervin în acest moment cei descarcerare. La faţa locului se află două echipaje de la ISU, unul de la SMURD şi unul de la SAJ”, a declarat George Pleşca, purtător de cuvânt la ISU Arad.

Avion Şiria
Aerodrom Şiria


Aerodromul de la Şiria

Aerodromul privat „Charlie Bravo” se află în apropierea localităţii Şiria, la 38 de kilometri de Arad.

La aedromul de la Şiria se fac zboruri de şcoală şi de agrement. Sunt parapante, motoparapante, motodeltaplan, deltaplane,  girocoptere, avioane ultrauşoare şi un avion Cessna pentru lansări de paraşutişti. 

Pentru a zbura cu avionul ultrauşor trebuie să fi urmat cursurile unei şcoli de zbor, alături de un instructor şi să ai în carnet minimum 40 de ore pentru a obţine licenţa.

Şiria
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite