Autostrada din România s-a unit cu cea din Ungaria

Autostrada din România s-a unit cu cea din Ungaria

Autostrada s-a unit cu cea din Ungaria FOTO arhivă

Autostrada Nădlac-Arad s-a unit cu cea din Ungaria. Mai exact a fost turnat stratul de uzură pe unul dintre segmente şi a fost marcat momentul unirii celor două autostrăzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemeena, constructorii promit că şi lotul al doilea al autostrăzii Nădlac-Arad, respectiv bucata Pecica-Arad, va fi finalizată în luna iulie.

În prezent se lucrează la birourile punctului vamal şi la gheretele de control. Constructorii mai spun că au fost finalizate lucrările la parcarea în care pot staţiona peste 100 de vehicule de mare tonaj. „Suntem în grafic cu lucrările. Dar asta nu garantează faptul că autostrada va fi dată circulaţiei. Pentru că mai există câteva aspecte şi acorduri interguvernamentale care trebuie stabilite de comun acord de cele două părţi, respectiv statul român şi cel maghiar”, au declarat reprezentanţii constructorilor.

Recepţia celor două lucrări (loturile 1 şi 2) ale autostrăzii Nădlac-Arad nu a mai fost programată.

Construcţia Autostrăzii Nădlac-Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de aproape 39 kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane de euro, iar lotul al doilea a revenit Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane de euro.

Lucrările de construcţie pentru cele două tronsoane au fost deschise în octombrie 2011, termenul de execuţie fiind de un an şi jumătate.

CNADNR a reziliat la finele anului 2012 contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii, motivul principal fiind întârzierea lucrărilor, şi a atribuit, în decembrie 2013, asocierii italo-germane Astaldi-Max Boegl, un contract de 308 milioane de lei (69 de milioane de euro), cu TVA, pentru finalizarea acestora.

 

Vă mai recomandăm: Zero kilometri de autostradă, zero kilometri de cale ferată: Mandatul ministrului demisionar Ioan Rus

FOTO VIDEO Autostrada care leagă judeţele Timiş şi Hunedoara creşte cu viteză. Cât mai avem de aşteptat până la finalizarea drumului rapid Lugoj-Deva

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările