Astăzi începe Festivalul Arădean de Muzică Vieneză

Astăzi începe Festivalul Arădean de Muzică Vieneză

Filarmonica Arad intră în sărbătoare

Timp de o săptămână, continuând tradiţia ultimilor ani, Filarmonica de Stat organizează cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Arădean de Muzică Vieneză.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la concertele simfonice la cele vocal simfonice, de la concertele pentru pian la recitalurile camerale sau serate de muzică şi poezie, întregul festival poartă amprenta compozitorului Franz Liszt, de la a cărui naştere sunt sărbătorite două secole.

„Franz Liszt a onorat şi Aradul în anul 1846, prin concertele pe care le-a susţinut la Crucea Albă (8 noiembrie) şi în Sala Festivă din Primăria veche (10 noiembrie ), motiv în plus de a-l considera patronul spiritual al acestei ediţii a Festivalului Arădean de Muzică Vieneză“, spune Alin Văcean, directorul Filarmonicii de Stat din Arad.

Primul concert va avea loc astăzi, având drept titlu „Franz Liszt - 200 de ani de la naştere“, consemnează „preludiul“ festivalului.
Serata muzicală, care începe la ora 19.00 şi are intrarea liberă, va fi susţinută de mezzosoprana Mihaela Işpan Mladin, actorul Valentin Voicilă şi pianistul Sorin Dogariu.

Programul va cuprinde lucrările compozitorului Franz Liszt: Vallee d'Obermann pentru pian, Consolation nr.1 şi nr.3 pentru pian şi Lenore - baladă pentru recitator şi pian.

Serata va fi întregită de o expunere în holul filarmonicii, realizată de muzeograful Gheorghe Sabău, intitulată „22 octombrie 1811 - 31 iulie 1886 – Liszt la Arad“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările