Asociația “In Memoriam-1956” a ridicat o placă în memoria lui Lukács István

Asociația “In Memoriam-1956” a ridicat o placă în memoria lui Lukács István

Placa a fost inaugurată ieri

Lukács István şi cazul său este cunoscut în comunitatea maghiară din Pecica prin faptul că a fost unul dintre sutele de persoanele executate cu peste 50 de ani în urmă pentru „uneltire contra orânduirii socialiste din R.P.R.”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pecicanul alături de peste 200 de persoane, români şi maghiari a aderat la ideile Revoluţiei anticomuniste din 1956 petrecute în Ungaria, fiind judecat în perioada aprilie-mai 1958 la Timişoara şi executat alături de alte nouă persoane.

Asociaţia „In Memoriam – 1956” din Arad a reușit realizarea o placă comemorativă amplasată pe fosta casă a lui Lukács. Dezvelirea festivă a avut loc ieri în prezenţa reprezentanţilor familiei, a administraţiei locale, a conducerii asociaţiei și a vecinilor.

„Conducerea oraşului a sprijinit dintotdeauna iniţiativele de acest gen, pentru că este important ca o comunitate să îşi cinstească şi respecte înaintaşii. Deoarece locul de odihnă al lui Lukács István nu este cunoscut nici până acum, de astăzi, fosta lui casă îi va purta memoria în oraşul său natal, la Pecica” a declarat primarul Petru Antal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările