Arta culinară este dusă la un alt nivel în Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima modă în ceea ce priveşte aranjamentele menite să ia ochii invitaţilor la petreceri sunt sculpturile în fructe.

Din floare se naşte fructul, apoi se transformă din nou în floare prin măiestrie şi pricepere. Aşa îşi începe Alin Urlea incursiunea în arta culinară. Indiferent de sezon, pepenii, morcovii, merele, sau oricare alte fructe se pot transforma în obiecte de artă dacă sunt prelucrate de un maestru în domeniu.

Afacere de nişă

Arădeanul spune că a înţeles că, atunci când eşti în bucătărie, e foarte important să-ţi pui în valoare nu numai îndemânarea, ci şi creativitatea. Astfel, cu un cuţit special, Alin sculptează, înarmat cu multă răbdare, ori de câte ori are de onorat o comandă. Deşi e o muncă plină de migală, sculptatul la un bufet întreg pentru nuntă durează chiar şi o zi. „Am observat că sunt foarte multe firme în Arad care se ocupă de evenimente, botezuri sau nunţi, dar acest segment, al fructelor sculptate, lipseşte. E un segment nou în Arad”, povesteşte Alin Urlea. Cele mai cerute fructe sunt pepenii verzi, din care rezultă, de altfel, şi cele mai spectaculoase aranjamente. „Combinaţia de culori roşu, verde şi alb este spectaculoasă”, spune arădeanul.

Clienţii săi sunt dintre cei ce îşi doresc lucruri deosebite şi care pun pe preţ pe prezentare. „Am avut clienţi dintre cei care au văzut ce am făcut eu pe la prieteni şi cărora le-a plăcut. Chiar pentru azi am pregătit aranjamentele pentru un botez”, a declarat Alin Urlea, care adaugă că iarna e ceva mai dificil, oferta de fructe fiind mai redusă.

Cifre

15 kilograme de fructe foloseşte Alin la un aranjament. În funcţie de complexitate, cantitatea de fructe şi preţurile diferă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite