Cea mai mare acţiune de promovare a Aradului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană va avea loc la Bruxelles

Cea mai mare acţiune de promovare a Aradului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană va avea loc la
Bruxelles

Europarlamentarul Iosif Matula şi primarul Gheorghe Falcă

La sediul Parlamentului European de la Bruxelles, pe data de 5 martie, municipiul Arad va fi prezentat în cadrul evenimentului „Arad, cetate europeană a diversităţii culturale”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul, ai cărui iniţiatori sunt Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi Iosif Matula, europarlamentar, este prima acţiune publică de amploare destinată promovării candidaturii Aradului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană a anului 2021.

Manifestarea va cuprinde o expoziţie de picturi şi fotografii inedite, având ca generic „Aradul cultural – expresie a coexistenţei interetnice” şi prezentarea a două filme documentare despre tradiţiile, viaţa şi cultura numeroaselor etnii care şi-au pus amprenta pe istoria şi pe prezentul Aradului. Cu această ocazie, va avea loc şi o degustare de produse gastronomice tradiţionale şi vinuri din Podgoria Aradului.

Manifestarea din Parlamentul European se va bucura de participarea Ambasadorului României la Bruxelles, Excelenţa Sa Ştefan Tinca, a unui număr însemnat de europarlamentari şi membri ai Comitetului Regiunilor precum şi a reprezentanţilor instituţiilor de cultură europene.

„Aradul a dovedit de-a lungul istoriei sale că este un model de multiculturalism şi multietnicitate, aceste fiind printre primele argumente cu care intrăm în competiţia pentru obţinerea titlului de «Capitală culturală europeană – 2021». Prin acest eveniment la Bruxelles dorim să ne facem cunoscuţi în faţa Europei ilustrând tradiţiile şi valorile Aradului, aflate în esenţa spiritului european” spune primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

 

La rândul său, Iosif Matula, europarlamentarul iniţiator al acţiunii din Capitala Uniuniii Europene, a explicat de ce susţine demersul Aradului de a deveni capitală culturală europeană:

„Aradul merită o promovare europeană şi internaţională. Nu o spun doar dintr-un spirit subiectiv, fiind arădean, ci cred în modelul Aradului între oraşele româneşti, un model de coabitare a mai multor etnii, fiecare cu  exprimarea sa culturală specifică. Evenimentul de la Bruxelles, de la începutul lunii viitoare, este un pas important de prezentare a Aradului în plan internaţional”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările