Arădenii s-au înghesuit să guste din tocanele preparate pe ştrandul Neptun

Arădenii s-au înghesuit să guste din tocanele preparate pe ştrandul Neptun

Laviniu Balint a gătit fasole cu ciolan după o reţetă proprie

Muzica, dansurile populare, mâncarea din belşug şi cozile interminabile au marcat ultima zi a manifestării dedicate arădenilor. Una dintre echipele care şi-au arătat măiestria în arta gătitului la ediţia din acest an a Festivalului Cătlanelor a fost cea a poliţiei locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii locali s-au pus pe gătit. Ieri, aceştia au făcut o adevărată demonstraţie prin tocanele preparate şi gustate de sute de arădeni. Încă de la ora 5 dimineaţa, Nicolae Sonda, Laviniu Balint şi Adelina Cseh s-au apucat de tocat zarzavaturile. Ei nu au gătit doar câteva porţii de mâncare, ci sute, deoarece pe parcursul zilei, arădenii au dat năvală la ştrand ca să participe la Festivalul Cătlanelor. Vedetele evenimentului au fost fasolea cu ciolan şi tocana de cartofi cu pulpă de porc şi ceafă, preparată după o reţetă proprie a poliţiştilor. Festivalul Cătlanelor este cea mai mare manifestare de acest gen din zona de vest, reunind mii de arădeni. Mulţi dintre ei au luat mâncare şi la pachet. „Am fost la toate evenimentele dedicate Zilelor Aradului, însă acesta le întrece pe toate. Abia am aşteptat să vin să mânânc tocană. Nimic nu se compară cu mâncarea preparată în cantităţi industriale. Mi-am adus găletuşă să duc şi acasă”, a spus Cornel Boacără.

O armată de bucătari
Arădenii au avut de unde alege, deoarece pe lângă cei trei poliţişti comunitari care sunt bucătari desăvârşiţi, alte 30 de echipaje de bucătari şi-au demonstrat în faţa arădenilor talentul şi priceperea în pregătirea bunătăţilor la ceaun. Poliţiştii comunitari care nu au gătit au avut grijă să menţină ordinea pe ştrand, deoarece înghesuiala pentru o porţie de mâncare a fost mare. „Facem de toate. Şi gătim, şi menţinem ordinea, cum am făcut-o în toate cele zece zile de sărbătoare”, a spus Viorica Graur, director executiv al Poliţiei Locale. Cei care au dorit să mănânce din tocanele preparate cu mult suflet au cumpărat bilete, pe care au dat 3 lei. Cu ele şi-au putut cumpăra o porţie din orice tocană au dorit. Seara de ieri, care a fost şi ultima din cadrul Zilelor Aradului, s-a încheiat cu un spectacol folcloric de excepţie susţinut de Ansamblul „Ciocârlia”, Ştefan Muntenaş, Viorel Leric, Nelu Barna, Valentina şi Florin Novac, Irina Iovescu şi Daniela Dudaş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările