Arădenii au participat în număr mare la noaptea albă muzicală de la filarmonică

Spectacolul nocturn dedicat muzicii a reunit sute de melomani în sala mare de concerte a instituţiei. Evenimentul muzical care a început vineri seara şi a luat sfârşit sâmbătă a reprezentat o premieră pentru Filarmonica din Arad.

Forfotă mare pe holurile Filarmonicii de Stat din Arad, acolo unde, mai bine de trei ore, arii celebre ale muzicii simfonice, dar şi ale rock-ului, s-au reunit într-un spectacol nocturn în premieră pentru instituţia de cultură. Prima ediţie a „Nopţii albe de muzică la Filarmonică” a strâns sute de melomani într-un spectacol pus la punct până la cele mai mici detalii.

„Evenimentul este cu atât mai special, având în vedere că este pentru prima dată când Filarmonica din Arad organizează un eveniment de acest gen. Am invitat melomanii arădeni la un concert în care au avut ocazia să asculte piese celebre, sub bagheta unor mari maeştri”, a declarat Rodica Tălmaciu, directorul Filarmonicii de Stat Arad.

Concert în trei părţi

Pentru ca toată lumea să fie împăcată, melomanii au avut parte de un spectacol din trei părţi. Astfel, seara a fost începută de dirijorul Cristian George Neagu cu un concert care a cuprins coruri celebre din opere. După o scurtă pauză, bagheta dirijorală a fost preluată de maestrul Dorin Frandeş, care a propus un program din care au făcut parte „Mica serenadă” a lui Mozart, „Nocturna” de Nicolae Brânzeu, „Codex Caioni” de Doru Popovici, „Annen Polka” de Johann Strauss şi „Dansuri maghiare (nr. 5 şi 6)” de Johannes Brahms. „Iniţiativa a fost lăudabilă, mai ales că intrarea a fost liberă. Cu toate acestea, sunt oarecum mâhnit că publicul nu a fost atât de numeros ca la celelalte spectacole, mai ales că în această seară am avut de unde alege”, a spus Codrin Julean, meloman.

„Night of the Queen”, pentru melomani

ll După succesul concertului „Night of the Queen”, la care s-au vândut toate biletele la sfârşitul lunii trecute, noaptea albă a muzicii a reluat o parte din spectacol, aproape după miezul nopţii. Pentru a fi mai aproape de melomani, maestrul Dorin Frandeş a oferit informaţii despre compozitori şi despre tema transpusă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: