Guccifer este „Micul fum“, hackerul care a spart conturile de e-mail ale vedetelor ProTv. Cum îl descriu vecinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hackerul „Micul Fum”, Guccifer pe numele lui adevărat Marcel Lehel Lazăr, de 43 de ani, care a spart de-a lungul anilor  conturile de mail ale mai multor vedete şi persoane importante a rămas tot un necunoscut pentru localnicii din Sâmbăteni, comuna Păuliş, judeţul Arad unde locuia.

Şi în anul 2011 când a fost pentru prima dată prins, sătenii spuneau că nu îi cunosc prea bine viaţă şi că este un băiat destul de liniştit. Nu a făcut scandaluri şi nu a ieşit în evidenţă cu nimic.

Tot ce se ştie despre el este că o perioadă, înainte de anul 2011 a făcut taxi după care a rămas fără loc de muncă.

„Este o familie retrasă. Eu sunt medic veterinar şi am fost pe la toate casele, dar despre ei prea puţin se ştie. El a venit ca şi ginere aici şi era cam retras. Nu prea vorbea”, a declarat în anul 2011 Delia Vornicu, viceprimarul comunei Păuliş.

Astăzi primarul comunei Păuliş, Petru Nicoară, ne-a declarat acelaşi lucru: „În dimineaţa de miercuri am fost şi eu la Sâmbăteni să văd care este situaţia. Toată lumea îl descire la fel cum îl ştiam şi eu ca un om liniştit, care stă mai mult în casă. El este venit din Bihor la noi”.

Nici soţia lui nu stă prea mult la vorbă cu săteni. Cei doi au împreună o fetiţă. 

Unii vecini  ai hackerului „Micului Fum” spun că nu îl cunosc şi că nu ştiu nimic despre această familie. În urmă cu câţiva ani soţia lui a fost angajată la un centru comerical din Arad.

„Erau oameni cumsecade. Soţia lui venea des la alimentară. Pe el nu l-am prea văzut. Era un om liniştit”, spun vânzătoarele din sat.

Cine este hackerul „Micul Fum“ sau Guccifer

Pe numele complet Marcel Lazăr Lehel, hackerul arădean a fost condamnat, în 2012, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti fiind acuzat de încălcarea intimităţii virtuale ale unor nume cunoscute din România, între 2010 şi 2011. Astfel, Guccifer a accesat ilegal conturile de Facebook şi adresele de e-mail ale unor persoane publice, printre care vedetele Pro TV Corina Caragea, Dragoş Moştenescu, Laura Cosoi. Pe lângă aceştia, hackerul a mai pătruns în intimitatea altor vedete precum: Bianca Drăguşanu, Cristian Pulhac, Ada Milea sau Rona Hartner.

În 19 august 2011, Marcel Lazăr Lehel a fost reţinut, pentru comiterea a 25 de infracţiuni de acces fără drept la sisteme informatice, 25 de infracţiuni de modificare fără drept şi restricţionarea accesului la date informatice, 25 de infracţiuni de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi 15 infracţiuni de violarea secretului corespondenţei.

Divulgarea idilei dintre Corina Creţu şi Colin Powell

Cea mai recentă „victimă“ a hackerului a fost şeful Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, acţiune în urma căreia a fost ridicat de procurorii DIICOT din Arad, în urma unei percheziţii la domiciliu.

Poate cea mai însemnată „lovitură informatică“ a hackerului arădean a fost postarea pe contul său de Facebook a corespondenţei dintre europarlamentarul PSD Corina Creţu şi fostul secretar de stat dn timpul administraţiei Bush, Colin Powell, moment în care idiala dintre cei doi a fost compromisă. De asemenea, acesta l-a „ţintit“ şi pe fostul preşedinte american George W. Bush şi pe membrii familie sale, însă odată cu postarea conversaţiei a vizat discreditarea lui Powell.

O metodă simplă de a „sparge“ conturile vedetelor

Printre alţii, Guccifer a mai spart conturile unor personalităţi precum comedianul Steve Martin, actriţa Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, CEO companiei de asigurări americane MetLife şi John Negroponte, fostul ambasador SUA la ONU.

Din puţinele declaraţii ale hackerului pentru publicaţii precum „Smoking Gun“, metoda lui nu pare a fi foarte elaborată: Guccifer desluşeşte întrebările de securitate din conturile de email şi schimbă ulterior parolele utilizatorilor. Unii utilizatori sunt notificaţi de companiile de internet, în cazul în care au oferit o căsuţă de email alternativă, despre schimbare parolei.

Vă mai recomandăm:

Celebrul hacker Guccifer din Arad, care a spart adresa de e-mail a şefului SRI, George Maior, a fost prins

Hackerul Guccifer, care a spart adresa de e-mail a şefului Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, a fost săltat de procurorii DIICOT din Arad, în urma unei percheziţii domiciliare. Guccifer, suspectat că a accesat în mod repetat şi fără drept conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România şi din străinătate, este recidivist, fiind deja condamnat definitiv pentru acţiuni similare.

Hackerul “Micul Fum” nu face nici o zi de închisoare. A fost condamnat la trei ani cu suspendare

Hackerul “Micul Fum”, cel care a spart adresele de email ale mai multor vedete din România şi a postat apoi pe bloguri fotografii şi informaţii confidenţiale, a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare. Este prima sentinţă, aşa că procurorii pot declara recurs.

“Micul Fum” îşi primeşte sentinţa săptămâna viitoare. Hackerul arădean şi-a recunoscut faptele

Marcel Lazăr Lehel, cunoscut drept “Micul Fum”, cel care a băgat spaimă în mai multe vedete autohtone după ce le-a spart conturile şi parolele de pe mai multe site-uri de socializare, va fi condamnat de Judecătoria Bucureşti.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite