Arad: Şase migranţi din Siria şi Irak, găsiţi ascunşi în podeaua unui microbuz, la frontiera cu Ungaria

Arad: Şase migranţi din Siria şi Irak, găsiţi ascunşi în podeaua unui microbuz, la frontiera cu Ungaria

FOTO Arhiva

Patru bărbaţi şi două femei din Siria şi Irak au fost prinşi încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un spaţiu amenajat special în podeaua unui microbuz, migranţii fiind solicitanţi de azi în România.

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au verificat, în noaptea de joi spre vineri, un microbuz Peugeot Boxer cu platformă, înmatriculat în Bulgaria şi condus de un bulgar de 38 de ani.

În podeaua vehiculului, poliţiştii au descoperit un spaţiu special amenajat pentru ascunderea migranţilor, în care se aflau şase persoane, două femei şi patru bărbaţi.

”Cei în cauză sunt cetaţeni din Siria şi Irak, cu vârste cuprinse între 17 şi 52 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România. În cadrul primelor cercetări, persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau documente de călătorie pentru trecerea frontierei”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar bulgarul, pentru trafic de migranţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: