Animalele expuse la Agromalim Arad şi-au surprins stăpânii: o mioară a fătat chiar în stand.

Surpriză plăcută pentru un fermier care a venit cu animale la Târgul Agromalim. Una dintre mioarele lui Iulian Nicoară a fătat patru miei, după ce o altă oaie a mai fătat doi miei.

El spune că nu s-a aşteptat să-i vină sorocul chiar la târg, dar spune că e bucuros că mieii sunt sănătoşi şi jucăuşi.
 
 „Nu m-am aşteptat să fete aici. Dacă ştiam că trebuia să fete  în zile astea nu o aduceam. Dacă au fătat aici, atunci mă bucur că mieii sunt sănătoşi. Cei mai bucuroşi au fost copiii care le-au făcut poze. Am două oi care au fătat aici: una a fătat doi miei şi asta a fătat patru. Am mai avut situaţii în care a fătat şi cinci”, a declarat  Iulian Nicoară
 
Oaia care a fătat patru miei la Târgul Agromalim este din rasa Romanov care este considerată cea mai prolifică din lume. Nu sunt rare cazurile când oile adulte fată 3-4 miei şi mai rar 5-6 miei, recordul fiind de 9 miei pe fatare. Astfel, oile Romanov pot făta de două ori pe an, producând astfel în condiţii obişnuite de întreţinere cel puţin patru miei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările