FOTO Alegeri parlamentare. Colegiul 1 Senat Arad

FOTO Alegeri parlamentare. Colegiul 1 Senat Arad

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 9 decembrie FOTO Adevărul

În acest colegiu senatorial, care cuprinde municipiul Arad principalii candidaţii sunt: Ovidiu Marian (USL), Mihai Răzvan Ungureanu (ARD), Marcel Grec (PP-DD) şi Czister Kalman (UDMR).

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihai Razvan Ungureanu (ARD) este fost premier al României şi fost director al Serviciului de Informaţii Externe. Ungureanu a ocupat şi funcţia de ministru de Externe în Cabinetul Tăriceanu. Acesta le este cunoscut arădenilor din media naţională şi mai nou din campania electoral.

Ovidiu Marian este candidat al Uniunii Social Liberale (USL) pe colegiul senatorial din municipiu. Din anul 2008, acesta este senator. Din iunie şi până în noiembrie, anul 2008, a ocupat funcţia de viceprimar al Aradului. În anul 2005 a devenit membru PD şi a ocupat până în 2008 funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale a PD Arad. În vara anului 2012, acesta a trecut la PNL. Este cunoscut arădenilor pentru activitatea pe care a desfăşurat-o în administraţia publică, mai ales din perioada în care avea în subordine Ştrandul Neptun.

Marcel Grec (PP-DD) a fost preşedinte al Organizaţiei Municipale a PRM Arad, partid din care s-a făcut cunoscut pe plan local. Ulterior acesta a părăsit partidul lui Corneliu Vasdim Tudor şi s-a înregimentat în PD-L, unde a ocupat funcţia de director de partid. Tot pentru o scurtă perioadă, a fost şi consilier personal al primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă. Înainte cu puţin timp de stabilirea listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare, Marcel Grec a trecut la PP-DD. 

Czister Kalman (UDMR) a fost consilier municipal din partea UDMR în legislatura 2004-2008, timp în care, conform rapoartelor de activitate, nu a lipsit de la nicio şedinţă. Acum, după alegerile locale din vară a câştigat un nou mandat de consilier local. Este un cunoscut architect în judeţul Arad.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: