Aglomeraţie la ieşirea din ţară prin Vama Nădlac II, unde se aşteaptă până la două ore şi jumătate pentru control

Aglomeraţie la ieşirea din ţară prin Vama Nădlac II, unde se aşteaptă până la două ore şi jumătate pentru control

Foto news.ro Arhivă

Punctele de trecere a frontierei cu Ungaria sunt foarte aglomerate, duminică după-amiază, când la Nădlac II se aştepta până la două ore şi jumătate pentru controlul documentelor de călătorie, fiind cel mai tranzitat punct. Coloanele de autoturisme formate pe autostrada pan-europeană au ajuns la câţiva kilometri, însă timpi mari de aşteptare se înregistrau şi la Nădlac I, Urziceni şi Petea.

Mii de autoturisme au format coloane la ieşirea din ţară prin vămile din vestul ţării, iar şoferii spun că la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II se aşteaptă până la două ore şi jumătate pentru controlul documentelor.

”Sunt formate coloane pe mai multe benzi, am stat aproape două ore şi jumătate până am trecut de vamă”, a spus un bărbat din Arad care se deplasa la Mako, în Ungaria.

Aplicaţia online de pe site-ul Poliţiei de Frontieră arată, însă, timpi de aşteptare mai mici în acest punct, de aproximativ 90 de minute.

La Nădlac II, controlul documentelor se face pe şase artere de ieşire din ţară.

Conform aplicaţiei Poliţiei de Frontieră, la Nădlac I, pe DN7, se aşteaptă pentru ieşirea din ţară în jur de 30 de minute, iar controlul se face pe două artere.

Aglomeraţie este şi în punctele Urziceni şi Petea, din Satu Mare, unde pentru controlul de pe ieşire se aşteaptă aproximativ o oră.

Pe sensul de intrare în România, doar la Nădlac II se înregistrau timpi mai mari de aşteptare, respectiv de 30 - 45 de minute.

Poliţiştii de frontieră spun valorile de trafic crescute de la graniţa cu Ungaria reprezintă în special tranzitul turiştilor care pleacă în vacanţe în străinătate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: