Afacere cu dulceaţă, zacuscă şi ardei copţi la borcan

Afacere cu dulceaţă, zacuscă şi ardei copţi la borcan

Dorina Ivuţ poate fi găsită şi la târguri FOTO Claudia Untaru

O familie din judeţul Arad are 4.000 de metri pătraţi pe care sunt plantaţi pomi fructiferi, mure şi coacăze. Cu fructele obţinute familia face dulceţuri pe care le vinde la diferite târguri, în pieţe, dar şi direct de acasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dorina Ivuţ spune că toate sunt făcute doar cu fructele care se găsesc în grădină. Pe lângă dulceaţă, Dorina face şi cea mai bună zacuscă din zonă, spune că secretul stă în manoperă. Totodată, aceasta comercializează şi ardei copt sau vinete coapte la borcan. Preţul fiind de 10 lei.  Legumele folosite sunt tot din grădina proprie. 

„De mică vedeam în casă cum se pregăteşte dulceaţa. Am crescut cu ea. O facea şi mama doar din fructe proaspete. Aşa am început să fac şi eu. Pregătesc dulceaţă de piersici, de pere, cireşe, smochine, gutui, coacăze negre, mure.  Practic din toate fructele ce se fac la noi în grădină”, spune Dorina Ivuţ.

De exemplu, un borcan de dulceaţă de prune se vinde cu 10 lei, iar cel de smochine cu 15 lei.
Femeia vinde de ani de zile ceea ce prepară în casă. Ea poate fi găsită în piaţă la Vladimirescu şi uneori şi la Arad. Dar cel mai mult participă la târguri.


„Am şi ajutor, deoarece că fac în cantităţi destul de mari. Mă ajută mult şi soţul”, mai spune femeia. 

Prima dată a început să vândă pe la vecini şi prieteni şi apoi văzând că are succes şi că produsele preparate de ea sunt foarte căutate a început comercializarea în pieţe. „Cu toate acestea avem foarte mulţi clienţi care vin la noi acasă la Vladimirescu şi cumpără direct sau fac comandă”, mai adaugă Dorina Ivuţ. Comenzi se pot face la umărul de telefon: 0741.229.363. 

 

Vă mai recomandăm:Sfaturi de la gospodine pentru a prepara cea mai bună dulceaţă. Ce trebuie să faci ca să se lege mai repede 

Specialistă în sirop şi în dulceaţă de nuci verzi: „Copiii mei cu ele au crescut. La fel şi eu“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările