Adrian Năstase, Doctor Honoris Causa al unei universităţi din Arad. Andronescu: „Sunt convinsă că istoricii îl vor aşeza acolo unde îi este locul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Universităţii din Arad a acordat acest titlu lui Adrian Năstase pentru “meritele excepţionale în apărarea şi promovarea interesului naţional ca diplomat”.

Adrian Năstase, fostul premier condamnat cu executare în două dosare pentru corupţie la nivel înalt, pentru care a făcut 500 de zile de puşcărie, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, iar Comisia de Laudatio a fost condusă chiar de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, scrie edupedu.ro

„Sunt convinsă că istoricii vor face o radiografie corectă a perioadei respective şi îl vor aşeza pe Adrian Năstase acolo unde îi este locul, între cei care au contribuit esenţial la o Românie europeană”, a spus ministrul Educaţiei.

Conducerea Universităţii din Arad a acordat acest titlu lui Adrian Năstase pentru “meritele excepţionale în apărarea şi promovarea interesului naţional ca diplomat”. Fostul premier este, din 2001, profesor onorific la Universitatea “Aurel Vlaicu”.

La eveniment a participat şi Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române.

„Adrian Năstase a avut un rol decisiv în faptul că Sibiul a devenit Capitală Culturală a Europei, alături de Luxemburg. Lucrul acesta trebuie să-l recunoască toată lumea, inclusiv fostul primar al Sibiului (Klaus Iohannis – n.r.), care uneori e amnezic din acest punct de vedere”, a spus vicepreşedintele Academiei Române, citat de edupedu.ro.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite