Şapte blocuri vor fi reabilitate termic cu fonduri europene. Valoarea proiectului este de peste cinci milioane de lei

Şapte blocuri vor fi reabilitate termic cu fonduri europene. Valoarea proiectului este de peste cinci milioane de lei

Semnarea contractului a avut loc în sala Regele Ferdinand

Contractul de finanţare pentru reabilitarea a şapte blocuri de locuinţe cu ajutorul fondurilor europene a fost semnat astăzi de către reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valoarea proiectului este de peste 5,2 milioane lei, iar valoarea finanţării nerambursabile de peste 2,8 milioane lei. Această cerere de finanţare - „Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din Municipiul Arad (cererea nr. 1)” - face parte dintr-o serie de 4 cereri de finanţare (incluzând 26 de blocuri) depuse, până în prezent, de către Municipiul Arad în vederea obţinerii de fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea termică a blocurilor.

„Cele şapte proiecte de reabilitare termică pentru care a fost semnat contractul de finanţare vizează reducerea costurilor beneficiarilor cu încălzirea şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a acestora prin creşterea performanţei energetice a clădirilor, dar şi utilizarea eficientă a consumului de energie prin reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul si consumul de energie. Îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Municipiul Arad a fost estimat că va determina o reducere a consumului de energie pentru încălzire şi  limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră, realizându-se o economie anuală de energie pentru încălzire de peste 40%”, spune primarul Gheorghe Falcă.

La semnarea contractului de  finanţare a participat şi Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest. „La finalul lucrarilor, trebuie dovedit că reducerea costurilor pentru încălzirea acestor locuinţe va fi de cel puţin 40 la sută, iar proprietarii vor trebui să simta acest lucru în facturi. Aceste reguli stricte ale finanţării vor ajuta la reglarea pieţei, la creşterea calităţii acestor lucrari”, a declarat Sorin Maxim.

Cele şapte blocuri care vor fi reabilitate sunt: 207, strada Mioriţa, Bl 727, strada Vaslui, Bl 7, strada Imaşului, Bl 318, sc. A+B, strada Alexandru Popescu Negură, Bl V9, sc. A+B, Calea 6 Vânători, Bl 309, sc. A+B, strada Elena Dragoi şi Bl 341, sc. A, strada Gheorghe Ciuhandru. 

 

Vă mai recomandăm: Încă o sută de blocuri intră în programul de reabilitare termică

Reabilitarea termică a blocurilor, principalul proiect din 2014 al Primăriei Sectorului 2

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: