În Arad mai sunt peste 1.200 de locuri pentru elevi, în învăţământul primar

În Arad mai sunt peste 1.200 de locuri pentru elevi, în învăţământul primar

A doua etapă de înscrieri va începe în 24 martie. Foto adevarul.ro

Peste 2.400 de copii au fost înscrişi în învăţământul primar, în judeţul Arad. Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Arad mai sunt disponibile 1.256 de locuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor înregistrate în sistemul electronic, la nivelul unităţilor de învăţământ au fost completate 2467 de cereri-tip de înscriere în învăţământul primar, după cum urmează: 2031 de cereri pentru copii aparţinând circumscriptiei şcolare şi 436 de cereri ale copiilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât cea de circumscripţie. Menţionăm că 72 de cereri au fost introduse online de către părinţi şi au fost preluate de către unitatea de învăţământ.

În unităţile de învăţământ din municipiul şi judeţul Arad, mai sunt 1256 de locuri libere.
“Părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 16 martie 2017, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8:00 - 18:00 (luni-vineri), respectiv 9:00 - 13.00 (sâmbătă) la sediul unităţilor de învăţământ. În zilele de 22 şi 23 martie 2017, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă”, spune Laura Nădăban, purtător de cuvânt al IŞJ Arad.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie 2017. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 6 aprilie. În perioada 7 - 13 aprilie 2017, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Unităţile şcolare vor continua înscrierile în învăţământul primar şi după încheierea perioadei de înscriere pentru cazuri speciale, ex. familii întoarse din străinătate, familii care îşi stabilesc domiciliul în judeţul Arad.
Până la această dată, au fost evaluaţi psihosomatic 482 de preşcolari care vor împlini 6 ani după 31 august 2017, în vederea înscrierii în învăţământul primar în anul şcolar 2017-2018. Dintre aceştia 447 de preşcolari au primit aviz favorabil de înscriere.

Vă mai recomandăm: Încep înscrierile pentru şcolile militare

Aproape 170.000 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, în prima etapă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: