3.167 de candidaţi înscrişi la Bac în Arad. Când sunt programate primele examene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Examenul de bacalaureat începe în februarie
Examenul de bacalaureat începe în februarie

3.167 de candidaţi s-au înscris la prima sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Arad, a anunţat, joi, conducerea Inspectoratului Şcolar Arad.

Conform şefului inspectoratului Şcolar Arad, profesorul Claudius Mladin, "dintre cei 3.167 elevi înscrişi, 2.733 sunt din promoţia actuală şi 434 din promoţiile precedente".

În perioada cuprinsă între 12 şi 22 februarie urmează probele orale la limba română, limba maternă, competenţele digitale şi oralul la o limbă de circulaţie intenaţională.

În perioada 12 - 13 februarie 2018 va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice în limba română (proba A), în 14 - 15 februarie evaluarea competenţelor lingvistice în limba maternă (proba B), în 16 - 20 februarie evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în 21 - 22 februarie: evaluarea competenţelor lingvistice în limba de circulaţie internaţională (proba C)

"Pentru organizarea şi desfăşurarea acestor probe au fost asigurate condiţiile conform cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Examenului de bacalaureat naţional 2018, atât sub aspect organizatoric cât şi logistic, sălile fiind prevăzute cu camere audio-video. Candidaţii au asigurată asistenţa medicală, beneficiază de apă în sălile de examen şi de un cadru adecvat derulării probelor", a mai declarat şeful inspectoratului Şcolar Arad, prof. Claudius Mladin.

Problele scrise vor avea loc în perioada cuprinsă între 25 şi 28 iunie.

Rezulatele finale se afişează pe data de 9 iulie. Sesiunea de toamnă va fi în perioada 10 iulie - 6 septembrie.

La prima sesiune a bacului, care a avut loc în cursul verii 2017, rata de promovare, după contestaţii, a fost de 66,91 la sută, mai mare decât în 2016, când a fost de 61, 36 la sută". În judeţ 3 elevi au medii de 10.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite