O localitate din judeţul Arad, în scenariul roşu după ce incidenţa a trecut de 10 la mie. Ce restricţii se aplică

O localitate din judeţul Arad, în scenariul roşu după ce incidenţa a trecut de 10 la mie. Ce restricţii se aplică

Localitatea Igneşti, judeţul Arad, a ajuns la incidenţa de 10,14 la mie, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis impunerea de restricţii aferente acestei incidenţe. Astfel, circulaţia pe timpul nopţii, după ora 20.00, este restricţionată doar la motivele întemeiate, iar programul operatorilor economici a fost redus până la ora 18.00.

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a lansat un nou demers, promovat un editorial programatic în jurnalul european EU Observer în care aduce pe agenda Uniunii Europene necesitatea implicării puternice şi coerente în rezolvarea conflictelor îngheţate din spaţiul post-sovietic, în estul graniţelor UE.

acum 8 luni · comentarii (15)

Care istoric va documenta vreodată sufletele salvate de creştinism de-a lungul epocilor de barbarie şi beznă spirituală? Ne pot spune oare nişte sociologi pozitivişti câţi tâlhari, criminali, alcoolici apucaţi, delicvenţi recidivişti, mitocani marinaţi în vulgaritate, mincinoşi, desfrânaţi, carierişti, justiţiari sau regi ai mândriei de catifea au fost transformaţi, îmblânziţi, umanizaţi şi poate chiar îndumnezeiţi de Iisus?

acum 8 luni · comentarii (26)

În principiu, din noiembre până acum, adică din momentul în care echipa Biden-Harris a început să prezinte nominalizări pentru posturile din noua Administraţie, toate serviciile de informaţii şi prognoză politică au activat unităţile de lucru care să analizeze fiecare detaliu legat de personalităţile respective, încercând să vadă care au fost argumentele alegerilor respective şi care vor fi orientările care le vor domina activitatea viitoare.

acum 8 luni · comentarii (77)

Recitalul Eminescu programat on line de Teatrul Naţional din Bucureşti de Ziua Culturii Naţionale a trecut din păcate neobservat. Cine a avut curiozitatea să revadă această pagină antologică a artei rostirii scenice a avut însă, nu doar marea bucurie de a-i reîntâlni pe unii dintre cei mai străluciţi actori şi recitatori din această ţară, ci şi satisfacţia unei trăiri intelectuale potrivită cu anvergura poetului.

acum 8 luni · comentarii (4)

Ce pot face statul român şi mediul de business pentru a ajuta firmele tech să crească? În acest articol analizez mai multe propuneri ale mediului de business, prin filtrul propriu, cu o serie de paşi de lucru pentru anul 2021. Pentru a dezvolta ecosistemul tech românesc prin sprijinirea extinderea globală sau regională a companiilor de software din România trebuie dată o forţă mai mare “directorului de ­marketing” care reprezintă aceste firme.

acum 8 luni · comentarii (2)

Actuala guvernare a pornit  cu stângul. Este curios că preşedintele Iohannis şi consilierii săi n-au înţeles acest lucru simplu şi elementar. Avem şi experienţe din trecut, în perioada guvernării PSD, care e eşuat nu odată, ci de trei ori. Politicienii noştri nu au tras învăţămintele necesare. Cine uită istoria riscă să repete erorile trecutului. În condiţiile aduse de pandemie numai de crize politice nu avem nevoie.

acum 8 luni · comentarii (50)

Tulburătoare şi teribil de interesante sunt perspectivele deschise luni prin declaraţia lui Markus Ferber (PPE), purtător de cuvând al Comitetului pentru probleme economice şi monetare din Parlamentul European, prefaţând publicarea unui document foarte aşteptat al Comisiei Europene, aşteptat cu înfrigurare pe pieţele financiare deoarece va marca schimbări profunde de orientare în spiritul întăririi şi obţinerii unei independenţe

acum 8 luni · comentarii (11)

Miercuri, 13 ianuarie, un atac israelian la graniţa siriano-irakiană a ucis 57 militari ai regimul Al Assad dar şi membri ai miliţiilor şiite pro-iraniene din Siria. Atacul a relevat din nou acţiunile Iranului în Siria, implantarea majoră a miliţiilor şiite şi bătăliile regionale care se desfăşoară pe teren în Siria.

acum 8 luni · comentarii (16)

Mulţumesc domnului consilier parlamentar, Andrei Dîrlău, pentru ajutorul dat publicării acestui articol. Întâlnirea on-line din data de 14 ianuarie a fost atent analizată de către acesta. Drept urmare cititorii se pot edifica cu privire la cele mai noi orientări ale NATO, enunţate de către vorbitorii Adunării Parlamentare.

acum 8 luni · comentarii (20)

”În vremuri vechi, războinicii iscusiţi începeau prin a deveni de neînvins, apoi aşteptau ca inamicul să fie vulnerabil. Invincibilitatea noastră depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului de el. În consecinţă cei care sunt versaţi în arta războiului pot ajunge invincibili, dar nu-l pot face pe inamic vulnerabil”- Sun Tzu (capitolul Dispuneri din cartea Arta Războiului/”Ping Fa”)

acum 8 luni · comentarii (5)

O modă gramaticală recentă vizitează vorbirea multora, atât în enunţuri formale (cu precădere în presă), cât şi în discuţii colocviale, părând să anunţe o apropiată modificare a structurii predicatului nominal. Precum alte curente care s-au instalat imperceptibil (v. generalizatul recurs la aberanta construcţie ca şi), pronumele nehotărât simplu unul/una s-a insinuat tot mai mult şi perfect eronat în numeroase enunţuri.

acum 8 luni · comentarii (6)

Premiul pentru inconsistenţă politică şi lipsă de empatie cu cultura română se acordă în această săptămână deputatului... scrieţi dumneavoastră numele lui, că eu am o jenă. Îl ştiţi, cel cu norvegiana, cel cu copilăria întreruptă la doi ani când descoperit că este anticomunist, cel care, acum, foarte recent, se trage de şireturi cu Mihai Eminescu.

acum 8 luni · comentarii (0)
Modifică Setările