VIDEO Ziua în care bărbaţii japonezi umblă goi de dragul unei tradiţii vechi de peste 500 de ani

VIDEO Ziua în care bărbaţii japonezi umblă goi de dragul unei tradiţii vechi de peste 500 de ani

Templu japonez  FOTO: pexels.com

Un festival cu totul aparte se desfăşoară în Japonia în cursul lunii februarie: mii de bărbaţi se luptă ca să prindă beţele aruncate de un preot din cultul Shinto, bănuite că sunt aducătoare de noroc. Această tradiţie a împlinit, anul acesta, 506 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circa 10.000 de oameni iau parte la Hadaka Matsuri, un festival faimos în Japonia, scrie BBC. Tradiţia acestei manifestări are în spate mai bine de 500 de ani. Se consideră că participanţii care prind beţele aruncate de preot, în templu, vor avea noroc tot restul anului, manifestarea desfăşurându-se în februarie.

Potrivit japantravel.com, numărul participanţilor ar ajunge la unele ediţii ale festivalului la circa 20.000. La competiţia în sine au dreptul de a participa doar bărbaţii. Aceştia primesc un kit anume - ce aduce cu ţinuta luptătorilor de sumo - şi apoi pornesc spre templu. Acolo, după ce trec printr-un spaţiu unde se află apă - „se purifică“ pentru întrecere - vine moemntul în care preotul aruncă beţele din lemn considerate aducătoare de noroc.

Conform unor participanţi, în urmă cu aproape 1.000 de ani, se credea că goliciunea ar putea alunga nenorocirile, ghinionul, boala şi calamităţile.

Cei de la culturetrip.com amintesc că băieţii au o competiţie în timpul zilei, în timp ce adulţii se luptă pentru a prinde acele beţe sacre la miezul nopţii

Imagini video de la ediţia din 2016 a festivalului din Japonia   VIDEO CREDIT: Youtube Charlie Wood

Mai puteţi citi:

VIDEO Concluziile omului care a învăţat „să asculte“ culorile: „Prinţul Charles şi Nicole Kidman au un sunet al ochilor similar“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: