VIDEO Vizită ca pe vremea lui Ceauşescu în satul de baştină al lui Dragnea. Preşedintele PSD a fost întâmpinat cu muzică de fanfară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a participat la inaugurarea Căminul pentru bătrâni din comuna sa de baştină, Saelele din Teleorman. Sătenii l-au întâmpinat în acorduri de fanfară, i-au întins covorul roşu şi i-au urat să ajungă preşedintele ţării.

Invitat să taie panglica la cea mai nouă investiţie din comuna Saelele, un cămin pentru bătrâni, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a avut parte de o primire de pomină. 

Cu mic cu mare,  sătenii din localitatea în care a copilărit Dragnea s-au adunat în faţa noii investiţii, primarul Gabriel Cârjan a întins covorul roşu şi fanfara din comună a fost chemată să-l întâmpine pe ”cel mai iubit fiul al satului”.

Dragnea şi-a făcut intrarea în acorduri de fanfară şi a fost întâmpinat de copii îmbrăcaţi în costum naţional cu pâine, sare şi o ploscă cu vin. Preşedintele PSD a tăiat panglica la ”Centrul social pentru îngrijire bătrâni şi persoane cu nevoi speciale”, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional, care a beneficiat de o finanţare nerambursabilă de peste 1,8 milioane de lei. Dragnea a vizitat căminul cu 8 camere de cazare, a aflat că la Saelele există deja 10 cereri din partea bătrânilor şi l-a felicitat pe primar pentru finalizarea proiectului. 

"Cred că este al cincilea cămin de bătrâni din judeţ. Unele sunt susţinute de Consiliul Judeţean, altele de primării, cum este şi cel de la Saelele. Sunt necesare. Un cămin de bătrâni este necesar. Sunt deja cereri. Este foarte bine realizat şi este foarte bine gândit. Este o comună foarte bine îngrijită, este o comună în care se poate vedea tipul de proiect pe care eu l-am promovat la Ministerul Dezvoltării, în acel program de dezvoltare locală. Un pachet minim de invesţii care trebuie să existe în fiecare localitate, apă, canalizare, asfaltarea tuturor străzilor din localitat , scoală modernizată, dispensar, un cămin de bătrâni , farmacie şi o bază sportivă. Aşa cum aţi văzut acest cămin de bătrâni are şi o grădină, are şi un solar, o seră - solar se spune pe aici pe la noi, dar acest cămin trebuie să fie şi susţinut financiar ca să nu mai aibă nevoie de alte fonduri. Am înţeles că în condiţiile în care vor fi şi alte cereri, în şcoala veche se poate amenaja”, a spus Dragnea la Saelele.

” Să ajungeţi preşedintele ţării!”, ”La mai mare!” i-au urat consătenii lui Liviu Dragnea, la finalul inaugurării de la cămin.

Premiu de excelenţă pentru susţinerea fotbalului

Primirea grandioasă nu a fost singura surpriză pregătită de consătenii lui Dragnea. Preşedintelui PSD i s-a oferit o diplomă de excelenţă pentru ”Implicarea în dezvoltarea comunei Saelele şi contribuţia adusă la creşterea nivelului calitativ al fotbalului din judeţul Teleorman. 

image

Vizita lui Dragnea la Saelele s-a prelungit după inaugurarea căminului cu un meci de fotbal. Cum pe stadionul din comună se derula finala Cupei Teleormanului între Voinţa Saelele şi Rapid Buzescu, preşedintelui PSD i s-a pregătit un loc special în tribună pentru a asista la meci.

image

Centrul social inaugurat la Saelele a fost realizat prin reabiltarea, extinderea şi transformarea fostului dispensar medical, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, dispune de opt camere şi 24 de locuri de cazare. Valoarea totală a proiectului cu tva se ridică la 2.587.572 lei

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite