VIDEO Ucigător de frumos. Lacul din Rusia care te intoxică doar admirându-l

VIDEO Ucigător de frumos. Lacul din Rusia care te intoxică doar admirându-l

Lacul Karachay  FOTO: serc.berkeley.edu

Un lac din sudul Munţilor Ural, la graniţa Rusiei cu Kazahstanul, a fost declarat de specialişti printre cele mai poluate locuri de pe glob.

Ştiri pe aceeaşi temă

În sudul Munţilor Ural, din Rusia, se află Lacul Karachay, despre care se spune că ar fi cel mai poluat din lume. 

„Cele 45 de hectare ale Lacului Karachay sunt cele mai poluate din lume, potrivit unui raport publicat de institutul american Worldwatch“, se arată sciencepost.uk şi fr.rbth.com.

Potrivit surselor citate, în 1949, în apropierea lacului a fost pusă în funcţiune o staţie de depozitare, iar deşeurile radioactive provenid de la respectiva staţie ar fi fost îngropate în lac.

„S-a spus în 1990 că dacă cineva stă pe malurile lacului mai mult de o oră, va fi expus la 600 de Roentgen, ceea ce ar duce la moarte“, mai precizează cele două publicaţii amintite.

Conform video-ului de mai jos, lacul ar avea o toxicitate de 200.000 de ori mai mare decât limita normală admisă.

După ce s-a recunoscut existenţa bazei nucleare, regiunea Chelyabinsk, unde se află lacul, avea o creştere cu 21% a cazurilor de cancer, cu 25% a copiiilor născuţi cu malformaţii şi cu 41% a cazurilor de leucemie, precizează DailyMail. 


Mai puteţi citi:

VIDEO Monstrul ucrainean pe patru roţi care se deplasează inclusiv pe apă. La ce preţ este comercializat pe piaţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările