VIDEO Sute de oi în centrul municipiului Alexandria. „Şoferul trebuie să se resemneze şi să se roage”

VIDEO Sute de oi în centrul municipiului Alexandria. „Şoferul trebuie să se resemneze şi să se roage”

Oile au trecut pe culoarea roşie a semaforului                           Captură video

Sute de oi, însoţite de măgari, şi mânate de un cioban, au tranzitat centrul municipiului Alexandria, blocând pentru câteva minute traficul rutier.

Ştiri pe aceeaşi temă

O turmă de oi, mânată de la spate de un cioban, a tranzitat liniştită centrul Alexandriei, reşedinţa judeţului Teleorman. În imaginile postate pe pagina Poliţişti-Uniţi Suntem Puternici se văd animalele care trec printr-o intersecţie, blocând traficul rutier.

„Şoferul care nimereşte în mijlocul turmei trebuie să se resemneze, să aştepte şi să se roage fierbinte ca oile să-şi continue drumul cuminţi, fără să se împingă sau să-şi frece coarnele tari de caroseria maşinii”, spun cei de la Poliţişti-Uniţi Suntem Puternici.

Aceştia reamintesc faptul că Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prevede la articolul 2: „Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: punctul 17) lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri.

Articolul 99 OUG 195/2002 „Răspunderea contravenţională”: „Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice: nerespectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii de animale.”

Clasa I prevede o amendă cuprinsă între 290 şi 435 de lei.

 

Pe aceeaşi temă:

Percheziţii la vânzătorii de petarde. Zeci de mii de articole pirotehnice au fost confiscate


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: