VIDEO Sute de oi în centrul municipiului Alexandria. „Şoferul trebuie să se resemneze şi să se roage”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oile au trecut pe culoarea roşie a semaforului                           Captură video
Oile au trecut pe culoarea roşie a semaforului                           Captură video

Sute de oi, însoţite de măgari, şi mânate de un cioban, au tranzitat centrul municipiului Alexandria, blocând pentru câteva minute traficul rutier.

O turmă de oi, mânată de la spate de un cioban, a tranzitat liniştită centrul Alexandriei, reşedinţa judeţului Teleorman. În imaginile postate pe pagina Poliţişti-Uniţi Suntem Puternici se văd animalele care trec printr-o intersecţie, blocând traficul rutier.

„Şoferul care nimereşte în mijlocul turmei trebuie să se resemneze, să aştepte şi să se roage fierbinte ca oile să-şi continue drumul cuminţi, fără să se împingă sau să-şi frece coarnele tari de caroseria maşinii”, spun cei de la Poliţişti-Uniţi Suntem Puternici.

Aceştia reamintesc faptul că Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prevede la articolul 2: „Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: punctul 17) lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri.

Articolul 99 OUG 195/2002 „Răspunderea contravenţională”: „Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice: nerespectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii de animale.”

Clasa I prevede o amendă cuprinsă între 290 şi 435 de lei.

Pe aceeaşi temă:

Percheziţii la vânzătorii de petarde. Zeci de mii de articole pirotehnice au fost confiscate


 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite