VIDEO Suhaia şi incompetenţa autorităţilor: „Nu cred că ţăranul va mai avea porc în curte în următorul an”

VIDEO Suhaia şi
incompetenţa autorităţilor: „Nu cred că ţăranul va mai avea porc în curte în
următorul an”

Covoarele cu dezinfectant au fost amplasate la intrările în comuna Suhaia, judeţul Teleorman

Comuna Suhaia din judeţul Teleroman este încă una din localităţile lovite de pesta porcină africană. Aici autorităţile au arătat încă o dată incompentenţa cu care gestionează această problemă: de la două covoare zdrenţăroase întinse pe şosea la exterminarea totală a populaţiei de porci din comună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sătenii sunt foarte nemulţumiţi de felul în care Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Teleorman a acţionat în stoparea pestei porcine afroicane. Ei spun că amplasarea a două covoare stropite cu soluţie dezinfectantă la intrările în comună este frecţie la picior de lemn, mai ales că, după o vreme, acele covoare au rămas pe astfalt uscate.

Nici cu măsura de exterminare a porcilor nu au fost de acord, mai ales că majoritatea animalelor ucise erau sănătoase: „Unde au fost bolnavi de i-au murit omului de avea trei patru cine, care au avut, că nu a avut toată lumea. Unde erau focare mai mari, jos pălăria, dar nu să iei tu la rând toţi porcii!”, a declarat un localnic.

După trecerea pestei porcine africane prin comuna lor şi felul în care oficialii s-au ocupat de problemă, suhăenii nu mai au mari speranţe că România va scăpa de această epidemie: „Pentru anul umător nu cred. Nu cred că ţăranul va mai avea porc în curte în următorul an.“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: