VIDEO Spectaculoasa autostradă de peste mări. În ce filme celebre a apărut

VIDEO Spectaculoasa autostradă de peste mări. În ce filme celebre a apărut

Imagine cu o porţiune a Autostrăzii de Peste Mări  FOTO: Facebook Title Max

Cel mai sudic oraş din SUA este legat de continent printr-o autostradă a cărei privelişte transformă călătoria într-o aventură. Circa 181 de kilometri de şosea leagă Miami de Key West, cel mai sudic oraş american.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu există călătorie mai spectaculoasă decât cea a Autostrăzii de Peste Mări“, scriu jurnaliştii de la CNN. Într-un reportaj din octombrie 2015, aceştia descriu cele mai interesante şi relaxante popasuri pe care le oferă această autostradă americană prin locurile pe care le leagă. Mai amintesc că zona ascunde o faună bogată - ţestoase, delfini şi cele mai mici specii de cerbi din America de Nord -, dar şi insule izolate şi pitoreşti, respectiv unele dintre cele mai bune locuri de pescuit din SUA.

Şoşeaua are circa 181 de kilometri şi a fost dată în folosinţă în 1912. Potrivit dangerousroads.org, construcţia autostrăzii ar fi început în 1905. Un uragan a distrus, în 1935, mai mult de 30 de mile din aceasta. Reparaţiile au început prin 1930 şi s-au terminat opt ani mai târziu.

Cea mai faimoasă parte a autostrăzii este Seven Miles Bridge, un pod lung de circa 6,765 mile, unul dintre cele mai lungi poduri din lume în anii 20, se mai arată în ultima sursă citată. Secvenţe din această parte a autostrăzii au apărut în filme faimoase precum: Fast 2 Furious, Mission Impossible III, I Am Number Four, Licence to Kill.

Cum arată Autostrada  FOTO: sus - Facebook Smithsonian Channel; jos - Facebook Incredible Engineering 

Mai puteţi citi:

VIDEO Drumul din Norvegia desprins din filmele de aventură. Încercările teribile pe care trebuie să le înfrunte şoferii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: