VIDEO Ce s-a întâmplat, de fapt, în Războiul din Vietnam. Animaţia care explică pe înţelesul tuturor

VIDEO Ce s-a întâmplat, de fapt, în Războiul din Vietnam. Animaţia care explică pe înţelesul tuturor

Războiul din Vietnam  FOTO: Getty Images / Guliver

Un adolescent american, pasionat de istorie şi cu un bunic ce a luptat în Al Doilea Război Mondial, face scurte animaţii pe diverse teme pe care le postează pe canalul său de Youtube.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Războiul din Vietnam este una dintre cele mai controversate teme din istoria SUA“, spune Griffin Johnsen, un tânăr american pasionat de istorie, la începutul unui video postat pe canalul său de Youtube.

Griffin are şi un blog unde prezintă, pe înţelesul tuturor diverse teme din istoria Statelor Unite. Fiecare video realizat are în spate o documentare consistentă. Spre exemplu, pentru înregistrarea video despre Vietnam, tânărul a consultat 12 cărţi pe care le aminteşte în descrierea video-ului. 

Acesta mărturiseşte, pe blogul său - The Armchair Historian - că e pasionat de istorie de când se ştie şi că a petrecut mult timp cu bunicul său, veteran din Al Doilea Război Mondial, uitându-se împreună la documentare şi dezbătând diverse subiecte.

Înainte să intre în detalii istorice despre acest război, tânărul evidenţiază contextul de dinainte de conflict pentru a arăta moştenirea istorică a regiunii, iar apoi subliniază o parte din factorii pentru care Războiul din Vietnam este considerat unul controversat: subiectul a fost acoperit de presă ca nici altul de până atunci, respectiv neîncrederea poporului american în guvernanţi şi după dezvăluirile media precum Pentagon Papers. 

Unul dintre generalii americani ce au luptat în Vietnam, Westmoreland, spunea că Războiul din Vietnam „e primul război pe care-l luptăm pe ecranul televizorului şi primul război în care ţara noastră a luptat şi în care media a deţinut control deplin“.

O scurtă istorie a conflictului din Vietnam   Credit video: The Armchair Historian Youtube

Mai puteţi citi:

Cum ar fi murit de fapt Hitler. Autorii unei cărţi care au studiat arhivele secrete sovietice spun că au găsit un posibil răspuns

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: