VIDEO Povestea unui câine rău în ochii oamenilor, chinuit de soartă, care oferă afecţiune necondiţionată celor în nevoie

VIDEO Povestea unui câine rău în ochii oamenilor, chinuit de soartă, care oferă afecţiune necondiţionată celor în nevoie

Aladdin  FOTO: Facebook Aladdin Nation

Aladdin sau Laddy, cum îi zice femeia care l-a adoptat dintr-un adăpost, este un patruped din rasa Pitbull care are certificat de câine de terapie şi a câştigat un premiu naţional în SUA. Patrupedul nu poate sta aşezat ca orice alt câine din pricina chinurilor îndurate.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Erau mii de oameni acolo şi el m-a tras spre un bărbat. Au avut un moment de tandreţe împreună, iar bărbatul s-a uitat la mine şi mi-a zis: câine ăsta a ştiut exact de ce aveam nevoie“, povesteşte stăpâna lui Aladdin/Laddy, Michelle Webb, pentru un material video realizat de cei de la Pittie Nation.

Acel bărbat le-a povestit că a fost în club, în noaptea împuşcăturilor din Orlando, când şi-au pierdut viaţa mulţi oameni în State. 

Potrivit sursei citate, Michelle povesteşte că patrupedul său simte când unii oameni au nevoie de afecţiunie: „La anumiţi oameni, se ridică şi se duce la ei şi îi salută. Când simte nevoia să salute pe cineva trebuie să se ducă“.

Pitbull-ul a fost adoptat de la un adăpost după ce trecuse printr-un adevărat chin: fusese înfometat, suferise mai multe operaţii la picioare, nu avea vreo 12 dinţi. Din cauza traumelor suferite la picioare nu-şi poate îndoi picioarele din spate şi nu poate sta ca un câine normal. „Când m-am dus la adăpost să-l iau acasă, stătea pe jos, s-a uitat la mine şi a început să dea din coadă. Într-un an a devenit câine de terapie cu acte în regulă“, povesteşte Michelle.

A văzut că, în ciuda calvarului îndurat, ştie să dăruiască afecţiune oamenilor, în special copiilor. Atunci s-a gândit că ar putea deveni câine de terapie. În timp a ajuns cunoscut şi a câştigat titlul de „Câinele terapeut al anului“ oferit de Asociaţia Americană Humane. 

După ceremonie (foto mai jos; credit foto: Facebook Aladdin Nation), un doctor a venit la Michelle şi i-a spus că-l va opera gratuit pe Aladdin deoarece vrea ca patrupedul să-şi continue munca de terapie. „Şi când te gândeşti că putea muri în adăpost fără să schimbe atâtea vieţi omeneşti, fără să-şi facă atâţia prieteni“, încheie Michelle. 

Câinele, în momentul acordării premiului  FOTO: Facebook Aladdin Nation

Mai puteţi citi:

VIDEO De la maidanez la vedetă pe Facebook. Povestea minunatei Wendy, căţeluşa adoptată de pe străzile din Peru

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: