VIDEO Posesorul de BMW care acuză Poliţia Teleorman de abuz. Verdictul poliţistului Marian Godină: „Este o manipulare“

VIDEO Posesorul de BMW care acuză Poliţia Teleorman de abuz. Verdictul poliţistului Marian Godină: „Este o manipulare“

Un şofer a înregistrat un echipaj de Poliţie Rutieră care îl amendase pentru că îi lipsea plăcuţa de înmatriculare din faţă, iar el a cerut ca în procesul-verbal să se consemneze faptul că a refuzat să dea agentului de circulaţie şpagă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul a fost filmat de şofer şi înregistrarea video a fost postată duminică, 29 decembrie, pe Facebook. Posesorul autoturismului BMW cu numărul de înmatriculare TR 25 BAK este din Turnu Măgurele, iar cei care l-au oprit fac parte din IPJ Teleorman. 

„Poliţia Română ABUZ ÎN SERVICIU! Aşa e când sunt repartizaţi acasă! Aşa se rezolvă problemele personale: în timpul serviciului“, a scris Costi Burnea

Acesta a fost amendat de Poliţia Rutieră pentru că n-avea montată plăcuţa de înmatriculare pe faţă, deşi el arată în filmare - care începe arătându-l deja pe poliţist la geamul şoferului, cu procesul-verbal - că o are la locul ei. Agenţii de circulaţie susţin însă că şoferul şi-a pus plăcuţa de înmatriculare abia după ce a fost amendat, iar şpaga nu i-a fost cerută de nimeni. 

Posesorul de BMW a încercat să se dea jos din maşină în timpul înregistrării, ca să meargă la plăcuţă şi să demonstreze că are dreptate, dar agentul de Poliţie l-a ţinut pe loc, amintindu-i de restricţia legii care nu permite şoferului să se dea jos de la volan decât după ce a primit procesul-verbal.

„Având în vedere înregistrarea video apărută în spaţiul public, în care un bărbat acuză poliţiştii rutieri că l-au sancţionat în mod nedrept, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman este abilitat să comunice următoarele: astăzi, în jurul orei 09:00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe strada Oltului din localitate, fără a avea montată, în locul special destinat, una dintre plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

Bărbatul a fost sancţionat conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Reamintim faptul că art. 15 alin. 5 şi art. 102 alin. 2 din OUG 195/2002 prevăd şi sancţionează conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a avea montată una dintre plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare ori dacă plăcuţele cu numărul de înmatriculare ori de înregistrare nu sunt fixate în locurile special destinate“, a anunţat IPJ Teleorman. 

Poliţistul Marian Godină şi-a exprimat punctul de vedere într-o postare pe site-ul său.

„Am primit ieri câteva sute de mesaje, aproape toate cu un video în care un poliţist îl sancţionează pe un bărbat, pe motiv că nu ar fi avut plăcuţă cu numărul de înmatriculare montată pe partea din faţă. Şi filmează şoferul „inocent” discuţia cu poliţistul, nu de la început, ci din momentul în care agentul vine la geam cu procesul-verbal.

Îl auzim pe bărbatul „abuzat” cum îi spune politistului să treacă la menţiuni că i-a cerut şpagă 200 de euro. Poliţistul îi spune că în procesul-verbal se trec menţiuni cu privire la cele consemnate acolo, adică cu privire la faptă. Şoferul spune apoi că el trebuie să scrie menţiunile în procesul-verbal.

Pentru cei care încă nu s-au săturat de placa asta: menţiunile se scriu de către poliţist şi se fac cu privire la faptă. Dacă poliţistul i-a cerut şpagă 200 de euro, şoferul se poate adresa parchetului cu o plângere.

Filmarea se încheie când şoferul coboară şi filmează maşina având numărul din faţă montat.

Am avut răbdare să mă uit o singură dată la clip şi să răspund unui singur mesaj în care mi se spunea că acel poliţist ar trebui dat afară urgent pentru abuzul comis.

Ce să zic…e trist că sunt atât de mulţi oameni care sunt atât de uşor de prostit, deşi în acel clip existau toate indiciile că omul nostru minte şi face pe victima. Erau sute de comentarii la postarea „abuzatului”, în care oamenii erau revoltaţi de abuzul poliţiei. Rar dădeai de un comentariu al unuia cu capul pe umeri care spunea că acel clip este o manipulare.

În primul rând, cum ar putea să spună un poliţist că circuli fără număr pe faţă când numărul e acolo? Trist că ne putem duce până acolo încât să credem aşa ceva. Cum ai reacţiona oare dacă ţi-ar spune un poliţist că nu ai număr şi tu, de fapt, să îl ai? Şi ca să nu te amendeze pentru asta, să îţi ceară 200 de euro.

Cum, cum, să te gândeşti că ar fi posibil scenariul ăsta?

Imaginaţi-vă asta: mergi frumos pe stradă, cu încă trei oameni în maşină şi te opreşte un poliţist care îţi spune să-i dai 200 de euro dacă vrei să nu te amendeze că nu ai număr pe faţă, deşi tu îl ai. Serios că poţi fi atât de naiv să crezi scenariul ăsta?

Pentru cei care încă nu şi-au dat seama că un şmecheraş i-a prostit, le spun că era foarte uşor de înţeles că omul nostru, după ce a fost oprit şi i-au fost luate actele, în timp ce poliţistul îi scria procesul-verbal, a coborât şi a lipit repede numărul pe bară. Atât de tare, încât nu l-a pus centrat şi l-a pus şi puţin strâmb. Se putea vedea asta chiar pe filmare.

Poate că e timpul ca Poliţia să înceapă să acţioneze în instanţă astfel de persoane, poate se satură de indus lumea în eroare.

Iar nervoşii care injurau ieri ar trebui să îşi pună nişte întrebări, că s-ar putea să reapară vreun Caritas şi să-şi ducă toate economiile acolo cu gândul că se vor îmbogăţi“, scrie Godină

BMW-ul fără număr de înmatriculare Sursa mariangodina.ro

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Subinspector la Înmatriculări Teleorman, amendat de Poliţie pentru că BMW-ul său avea plăcuţele neconforme

Poliţistul de la Înmatriculări Teleorman şi-a primit înapoi plăcuţele de la BMW. O comisie a constatat că sunt conform legii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: