VIDEO Cât costă extravaganţa bogaţilor din Dubai în privinţa animalelor de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un milionar din dubai şi animalul său de companie  FOTO Instagram Humaid AlBuQiash
Un milionar din dubai şi animalul său de companie  FOTO Instagram Humaid AlBuQiash

Conturile de pe reţelele sociale ale bogaţilor din lumea arabă abundă de fotografii şi filmuleţe care înfăţişează sălbăticiuni transformate în animale de companie. Mari feline sunt pozate alături de maşini de lux, iar în imagini apar şi specii rare, precum leii albi.

„Deşi ar putea părea extrem de neobişnuit pentru cei mai mulţi, un fan al animalelor exotice de companie a explicat că oamenilor din anumite cercuri nu li se pare anormal să aibă o felină mare drept animal de companie“, se arăta într-un material pe DailyMail, din iunie 2016.

Sute de poze cu feline mari în spaţii luxoase sau pe maşini exclusiviste se găsesc pe reţelele sociale. Unul dintre cei care susţin că iubesc felinele mari pe post de animale de companie este milionarul Humaid AlBuQaish. Are circa 830.000 de oameni care-i urmăresc postările pe Instagram, unde sunt o mulţime de imagini şi filmuleţe cu leoparzi, lei, tigri - pe spaţiul verde sau lângă maşini de lux. Despre menajerie pe care acesta o are acasă a scris şi The Sun.

animale de comapnie dubai foto instagram Humaid AlBuQaish

Animale de companie din Dubai FOTO Instagram Humaid AlBuQaish

Leoparzii, gheparzii, tigrii şi leii au devenit, într-un mod infam, un simbol al bogatelor Emirate Arabe Unite (EAU), se arată într-un material din ianuarie 2017 al celor de la CNN. Potrivit sursei citate, după ani de presiune din parte asociaţiilor de protecţie a animalelor, EAU au adoptat, mai bine de un an în urmă, o lege care le interzice celor înstăriţi să mai deţină feline mari drept animale de companie şi care mai interzice şi comerţul ilegal cu sălbăticiuni: „oricine este văzut în public că îşi plimbă animalul exotic de companie i se va confisca şi ar putea ajunge la închisoare“. 

animale de comapnie dubai foto instagram Humaid AlBuQaish

Animale de companie din Dubai FOTO Instagram Humaid AlBuQaish

Amenda pe care stăpânii de lei ar putea-o primi ar fi de circa 136.000 de dolari. CNN susţine că informaţia este dintr-o copie a legii pe care jurnaliştii au obţinut-o. Acestora, Ronel Barcellos, manager al Centrului de Animale Sălbatice din Abu Dhabi, le declara: „Emiratele Arabe Unite au parcurs un drum lung. Mă bucur că legea a fost adoptată, însă trebuie luate măsuri ca să fie pusă în aplicare corespunzător“.

Reporterii CNN susţin că o reţea de monitorizare a comerţului cu animale sălbatice a estimat în trecut că industria ilegală a comerţului cu animale sălbatice ajungea la sute de milioane de dolari. Raporta că  puii de tigru costau şi 3.000 de dolari, iar un leu de culoare albă se vindea pentru aproximativ 50.000 de dolari, pe piaţa neagră. Jurnaliştii aminteau că şi Prinţul Coroanei din Dubai - Hamdan bin Mohammed Al Maktoum - postase câteva imagini cu el şi cu un leu alb.

animale de comapnie dubai foto instagram Humaid AlBuQaish

Animale de companie din Dubai FOTO Instagram Humaid AlBuQaish

credit video: Youtube Top 10 Linch 

Mai puteţi citi:

VIDEO Necuvântătoarele care „au făcut legea“ la Casa Albă. Cele mai exotice animale de companie ale preşedinţilor americani

Faimoşi şi pe cale de dispariţie: povestea gardienilor Corgi, câinii care sunt alături de Casa Regală Britanică de aproape un secol

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite