VIDEO Cum circulă trenul printr-un viaduct feroviar în spirală din Elveţia,  parte din patrimoniul UNESCO

VIDEO Cum circulă trenul printr-un viaduct feroviar în spirală din Elveţia,  parte din patrimoniul UNESCO

Viaductul feroviar de lângă Brusio FOTO: Facebook Faith, Hope&Love

Un viaduct feroviar din apropierea localităţii Brusio, din Elveţia, este funcţional şi azi, la mai bine de 111 ani de la deschiderea lui. Traseul pe care-l parcurge expresul ce trece şi peste acest viaduct leagă nordul de sudul Europei şi oferă o panoramă superbă. Frumuseţile pe care le traversează trenul fac parte din patrimoniul UNESCO.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ruta expresului de Bernina, din Elveţia, trece prin incredibile peisaje alpine, parte a patrimoniului UNESCO, se arată pe www.eurail.com. Iar o parte din acest traseu e parcurs printr-un viaduct lung de 110 metri, bătrân de 111 ani, alcătuit din 9 stâlpi de piatră. Acesta se află în zona localităţii Brusio, cantonul suedez Graubünden.

Viaductul a fost deschis circulaţiei feroviare pe 1 iulie 1908, precizează amusingplanet.com şi lonelyplanet.com

Expresul de Bernina leagă oraşele St. Moritz (Elveţia) de Tirano (Italia), făcând legătura dintre nordul Europei şi sud. Peisajul de poveste pe care-l traversează trenul cuprinde munţi, lacuri, gheţari şi palmieri, potrivit www.rhb.ch

Cum arată viaductul  VIDEO: Shock Wave

Mai puteţi citi:

VIDEO Monstrul ucrainean pe patru roţi care se deplasează inclusiv pe apă. La ce preţ este comercializat pe piaţă
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: