Teleorman. Un pod care trece peste râul Vedea s-a prăbuşit: şase victime au fost transportate la spital

Teleorman. Un pod care trece peste râul Vedea s-a prăbuşit: şase victime au fost transportate la spital

Pod prabusit Teleorman FOTO ISU

Un pod care trecea peste Râul Vedea, în localitatea Orbeasca de Sus, s-a prăbuşit. Potrivit primelor informaţii, şase persoane au fost rănite.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Victimele sunt şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, toate fiind transportate la spital cu multiple traumatisme, însă conştiente şi cooperante”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Adrian Gelu Dragomir.

Surse din Poliţie au declarat pentru News.ro că incidentul, care este încadrat drept accident de muncă, s-a produs în condiţiile în care podul este în construcţie, iar la acesta lucrează o firmă din Comarnic, judeţul Prahova, însă muncitorii sunt din localitatea Orbeasca. 
 
Conform surselor citate, cinci dintre muncitori se aflau pe pod în momentul în care grinda a căzut cu ei, de la o înălţime de cinci – şase metri. Al şaselea muncitor, când a văzut că grinda se rupe a fugit, iar un panou care se afla sub podul aflat în construcţie a căzut peste el. 
 
Unul dintre cei căzuţi de la înălţime are coste rupte, conform primelor evaluări făcute de medicii de la Unitatea de primiri Urgenţe Alexandria, iar cel peste care a căzut panoul are o fractură la antebraţ.
 
Conform IPJ, l data de 29 iulie a.c., ora 9.05, am fost sesizaţi, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, despre producerea unui accident de muncă în localitatea Orbeasca.
 
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care au constatat următoarele:
 
În timp ce o echipă de muncitori, aparţinând unei societăţi din localitatea Comarnic,judeţul Prahova executa lucrări de amenajare a unui pod peste râul Teleorman, o grindă din beton, pe care se aflau cinci muncitori, s-a rupt şi aceştia au căzut de la o înalţime de aproximativ 5-6 m.
 
În urma incidentului au foat rănite 6 persoane, 5 aflate pe grindă şi o persoană care se afla sub podul aflat în construcţie.
 
Victimele au fost evaluate şi transportate la o unitate medicală pentru investigaţii.
 
În cauză poliţiştii efectuează  cercetări cu privire la accidentul de muncă înregistrat.

Podul metalic peste râul Vedea a fost inaugurat în 1905, fiind primul pod de acest gen construit în zonă. Structura are o lungime de peste 90 de metri, fiind construit din beton, în componenţa sa de rezistenţă intrând şi metalul.
 

 

Citeşte şi:

Un şofer din Teleorman a plonjat cu maşina în râul Olt. Pompierii au căutat zeci de minute victima VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările