Un englez, un japonez şi un român au fost aleşi cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un englez, un japonez şi un român au fost aleşi cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Cei trei au fost premiaţi de municipalitate pentru că au creat locuri de muncă

Alexandria şi-a ales, astăzi,  cetăţenii de onoare, în cadrul unei şedinţe festive de Consiliu local. Premiile au plecat anul acesta către reprezentanţi ai mediului de afaceri local, oameni care au creat locuri de muncă. Vasile Valeriu Velciu, managerul Electrotel SA, Nario Nakumara, preşedintele SC Koyo SA şi Christopher Raymond Long, patronul SC Time International Trading SRL au primit titlurile onorifice din parte municipalităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia de a înmâna titlul de cetăţean de onoare unor reprezentanţi ai mediului de afaceri local a venit din partea primarului Victor Drăguşin. Dacă în anii trecuţi  au fost aleşi cetăţeni de onoare sportivi, medici, elevi premianţi sau persoane care s-au evidenţiat în alte domenii de activitate, edilul municipiului a vrut ca, anul acesta, titlul onorific să meargă înspre mediul de afaceri şi să se recunoască, astfel, meritele unor întreprinzători care au creat locuri de muncă în oraş.
 
 Trei propuneri au venit din partea primarului Victor Drăguşin şi toate trei au fost aprobate în şedinţa festivă a Consiliului local de astăzi. Aleşii au votat în unanimitate ca titlurile onorifice să fie acordate întreprinzătorilor Vasile Valeriu Velciu, managerul Electrotel SA, Nario Nakumara, preşedintele SC Koyo SA şi Christopher Raymond Long, patronul SC Time International Trading SRL. Toţi trei şi-au adus contribuţia la dezvoltarea mediului de afaceri local şi au creat locuri de muncă.
 
Cine sunt cei întreprinzători
 
Vasile Valeriu Velciu este director al SC Electrotel SA din 2005 şi a reuşit să revigoreze activitatea unităţii din Alexandria şi să dubleze numărul de angajaţi. ” Recunoaşterea meritelor incontestabile ale d-lui Vasile Valeriu Velciu s-a concretizat prin decoraţia Ordinul Naţional ”Pentru Merit” în grad de Cavaler acordată de preşedintele României Ion Iliescu în 2002 pentru locurile fruntaşe ocupate de societăţile coordonate în topurile  naţionale”, a afirmat primarul Victor Drăguşin la înmânarea titlului.
Englezul Christopher Raymond Long a venit în Alexandria în 1996, la firma tatălui său, SC Time International Trading SRL. Fabrica avea atunci un număr de 239 de angajaţi, iar în prezent a ajuns la 1200, devenind unul dintre cei mai mari angajatori din Alexandria. La primirea titlului de cetăţean de onoare, omul de  afaceri englez a recunoscut că nu ar fi reuşit să creeze locuri de muncă şi să menţină afacerea sa în activitate, fără sprijinul autorităţilor locale, cărora a ţinut să le mulţumească. ” Sunt deosebit de onorat să fiu inclus pe lista cetăţenilor de onoare ai oraşului Alexandria şi am convingerea că activitatea mea în acest oraş va continua o lungă perioadă de timp”, a declarat englezul.
Activitatea profesională a japonezul Norio Nakamura este strâns legată de SC Koyo, fabrica de rulmenţi din Alexandria. Ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Koyo,  în 2011, Norio Nakamura a reuşit să crească cifra de afaceri a unităţii cu 36% şi a contribuit la crearea a 237 de locuri de muncă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: