Un codalb, cea mai mare acvilă din Europa, a fost împuşcat cu alice în Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codalb împuşcat FOTO Fundaţia Visul Luanei
Codalb împuşcat FOTO Fundaţia Visul Luanei

Un codalb rănit a fost descoperit de un paznic de vânătoare pe un câmp de lângă oraşul Zimnicea. Pasărea rănită a fost dusă la o fundaţie, unde a primit îngrijiri medicale

Un codalb (Haliaeetus albicilla) a fost descoperit rănit de către un paznic de vânătoare într-un câmp din comuna Fântânele, lângă oraşul Zimnicea - Teleorman, anunţă Fundaţia Visul Luanei. 

„Cu ajutorul colegilor de la Societatea Ornitologica Romana, pasărea a fost adusă la Centrul nostru de Reabilitate unde a fost consultată medical şi internată. Pe lângă starea avansată de slăbire, a fost identificată o fractură în proces de calusare la nivelul tibio-tarsului stâng şi o alică sub piele la nivelul membrului drept. Bănuim că fractura a fost cauzată de o altă alice care s-a dezintegrat la impactul cu osul.

Dat fiind faptul că osul respectiv este în proces de reosificare, fractura s-a produs cu mai multe zile în urmă, iar animalul a supravieţuit în această perioadă din resursele corporale preexistente şi cadavre găsite, fiind o specie ocazional necrofagă. Aripile şi celelalte funcţii par a fi în regulă.

Sperăm că se va putea recupera corespunzător şi după o perioadă de reabilitare să o putem elibera“, spun cei de la fundaţie.

Această specie este pe cale de dispariţie şi strict protejată în România. Vânătoarea ei este interzisă şi încadrată ca infracţiune.

Programul de salvare şi îngrijire a animalelor sălbatice al Fundaţiei este unul gratuit. Dacă doriţi să sprijiniţi aceste activităţi aveţi posibilitatea să donaţi aici:
 

visulluanei.org/donatii

Paypal: animale.salbatice@visulluanei.org

Patreon: patreon.com/visulluanei

Galantom: visulluanei.galantom.ro

Vă mai recomandăm:

Aventurile marelui explorator Jacques-Yves Cousteau în Delta Dunării: a explorat o zonă sălbatică a României şi a transmis povestea ei lumii întregi

Jurnal de vacanţă. Gura Portiţei, paradisul dintre mare şi Deltă. Plaja de pe care poţi aduna scoici cu lopata

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite