Top 10 cei mai cunoscuţi oameni de pe planetă. Cum au ajuns în acelaşi clasament Leonardo da Vinci, Adolf Hitler şi Prinţesa Diana

Top 10 cei mai cunoscuţi oameni de pe planetă. Cum au ajuns în acelaşi clasament Leonardo da Vinci, Adolf Hitler şi Prinţesa Diana

Prinţesa Diana se numără printre personalităţile cu cea mai mare notorietate din istoria omenirii

Leonardo da Vinci, Adolf Hitler, Prinţesa Diana sau Michael Jackson se află în topul celor mai cunoscuţi oameni de pe planetă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Publicaţia online thetoptens.com a realizat un clasament al celor mai cunoscuţi oameni de pe planetă. În topul realizat după centralizarea opţiunilor cititorilor au fost incluse personaje diverse din istorie, de la artişti, până la lideri politici sau spirituali care au un singur lucru în comun: notorietatea.

Mulţi dintre cei incluşi în topul celor mai faimoşi oameni de pe planetă, nu sunt tocmai personaje pozitive, însă în urma sondajului realizat în rândul cititorilor s-a concluzionat că notorietatea a bătut impactul pozitiv pe care aceştia l-au avut asupra societăţii.

Pe locul 10 în topul celor mai faimoşi oameni care au trăit vreodată se află Leonardo da Vinci. Topul theoptens.com a relevat faptul că Da Vinci se numără printre cei mai faimoşi oameni în întreaga lume. Leonardo di Ser Piero da Vinci, mai frecvent Leonardo da Vinci sau pur şi simplu Leonardo, a fost o personalitate polivalentă al cărei domenii de interes au inclus invenţia, pictura, sculptura, arhitectura, ştiinţa, muzica, matematica, ingineria, literatura, anatomia, geologia, astronomia, botanica, scris, istorie, poezie şi cartografia.Locul 9 i-a revenit lui Prinţesei Diana. Diana, Prinţesa de Ţara Galilor, a fost prima soţie a lui Charles, Prinţul Ţării Galilor, care este cel mai mare copil şi moştenitor al Reginei Elisabeta a II-a. Numele ei este cunoscut în întreaga lume.Pe locul 8 se află Mahatma Gandi. A fost părintele independenţei Indiei şi iniţiatorul mişcărilor de revoltă nonviolente. Numele de „Mahatma“, în sanscrită,  înseamnă „marele suflet”şi este cunoscut pe toate continentele. Puţini ştiu însă că numele i-a fost dat liderului  de către poetul indian Rabindranath Tagore şi că numele real al liderului a fost Mohandas Karamchand Gandhi.


Pe locul7 în topul realizat de thetoptenz.com se află Muhammad Ali. Născut  pe 17 ianuarie 1942 şi dispărut pe 3 iunie 2016), Ali  a fost un boxer profesionist americat şi este considerat printre cele mai mari grele din istoria sportului.

Locul 6 în topul celor mai faimoşi oameni din istorie este ocupat de Elvis Presley. Muzician şi actor american, cunoscut sub numele de "Regele",  a fost ascultat în întrega lume cu hituri precum "Heartbreak Hotel" "Hound Dog" "Jailhouse Rock" sau "Love me Tender".
Elvis Presley a murit pe 16 august 1977 în urma unui atac de cord cauzat de  supradozaj de droguri şi alimente nesănătoase.Pe locul 5 în topul celor mai cunoscuţi oameni din istorie se află Albert Einstein, fizician teoretician evreu, născut în Germania, apatrid din 1896, elveţian din 1899, emigrat în 1933 în SUA , naturalizat american în 1940, profesor universitar la Berlin şi Princeton. A fost autorul teoriei relativiăţii şi unul dintre cei mai străluciţi oameni de ştiinţă ai omenirii. Einstein a primit Premiul Nobel pentru Fizică în 1921.Locul 4 este ocupat de Muhammad (570 AD - 632 d.Hr.),  un profet arab, una dintre cele mai venerate şi importante figuri istorice din lume.

Pe locul 3 se situează Adolf Hitler. În ciuda atrocităţilor pe care l-a dictat , politicianul austriac,  liderul Partidului nazist, cancelarulul Germaniei între 1933 şi 1945, şi Führer al Germaniei naziste între 1934 şi 1945, este unul dintre cei mai populari oameni care au trăit vreodată. În calitate de dictator al Germaniei naziste, el a iniţiat Al Doilea Război mondial în Europa, prin  invazia Polonia în septembrie 1939.Locul 2 în topul thetoptens.com i-a revenit lui Michael Jackson. Michael Jackson Jackson a fost cântăreţ dansator şi compozitor american, născut la 29 august 1958 în Gary, Indiana, şi dispărut fulgerător pe 25 iunie 2009. A fost cunoscut în întrega lume  sub numele de Regele popului, un titlu dat de actriţa Elizabeth Taylor. La fel de celebre au fost iniţialele M.J.Michael a rămas în istorie ca fiind autorul celui mai bine vandut album al tuturor timpurilor, Thriller (1982), care a fost distins cu platina. Alte albume ale lui M.J. precum Bad, Dangerous sau History sunt printre cele mai bune albume din toate timpurile.

Cel mai celebru nume în întreaga lume şi ocupantul locul 1 în tthetoptens.com este Iisus. Numele fiului Domnului, trimis pe pământ pentru iertarea păcatelor oamenilor şi mântuirea acestora este cel mai cunoscut nume în întreaga lume, indiferent de continent sau religie.


 

citeste totul despre: