Toate vilele baronilor din România. Domeniul lui Dragnea din Alexandria se întinde pe două străzi şi patru locuri de casă

Toate vilele baronilor din România. Domeniul lui Dragnea din Alexandria se întinde pe două străzi şi patru locuri de casă

Locuinţa lui Dragnea se întinde pe patru locuri de casă

Liviu Dragnea şi-a construit în Alexandria o adevărată fortăreaţă luxoasă pe aproape 7000 de metri pătraţi.  Domeniul vicepremierului, întins pe patru locuri de casă, bine ascuns de ochii curioşilor, include o curte imensă cu teren de tenis, piscină şi solar pentru legume, o casă cu etaj şi o căsuţă pentru paznic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actualul vicepremier al României, Liviu Dragnea a păstorit judeţul Teleorman din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean vreme de 12 ani. În primii ani de mandat, pentru că oraşul său de origine era Turnu Măgurele, iar în Alexandria nu poseda nicio locuinţă, Dragnea a fost chiriaş la stat într-un duplex de serviciu, format din două apartamente, într-un bloc pe strada Ion Creangă.
 În aceeaşi perioadă, singura locuinţă care a apărut în declaraţia de avere a lui Liviu Dragnea ca fiind proprietate personală era un apartament cu trei camere din Turnu Măgurele. Nici la capitolul maşini, Liviu Dragnea nu prea avea cu ce să se laude, singurul autoturism declarat în actele oficiale fiind un Oltcit, primit cadou de la socrul său.
 
În al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman (2004-2008), Dragnea a început să pună bazele unui adevărat domeniu pe strada Ion Creangă. La mică distanţă de blocul în care avea locuinţă de serviciu, Liviu Dragnea a cumpărat, iniţial, un loc de casă. La scurt timp a mai achiziţionat alte trei, reuşind să adune laolaltă, prin alipire,  aproape 7000 de metri pătraţi din cele patru locuri de casă, situate pe două străzi. Proprietatea se întinde mai exact pe 6800 de m.p, din care aproape 3000 au fost donaţi către fiul lui Dragnea, în 2011.

FOTO: PRO TV
 
Tot în perioada celui de-al doilea mandat de preşedinte în care încasa salariul de bugetar , Liviu Dragnea  a început construcţia domeniului întins pe două străzi. Un domeniu bine ferit de cei tentaţi să fotografieze sau să filmeze proprietatea actulului vicepremier. Casa este poziţionată în mijlocul celor 6800 de metri şi  este înconjurată de o plasă de protecţie. Tot aici, potrivit imaginilor filmate din elicopter şi date publicităţii de o televiziune centrală, Dragnea a mai construit o pisicină, un teren de tenis şi un solar pentru legume. Paznicul domeniului are o căsuţă proprie în apropierea porţii. În curtea mare sunt plantaţi, în mod strategic,  arbori şi arbuşti ornamentali care formează şi ei o perdea de protecţie împotriva celor care ar vrea să vadă mai mult din averea lui Dragnea.
 
În cea mai recentă declaraţie de avere depusă de Dragnea din postura de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, casa de pe Ion Creangă apare, în continuare, în construcţie. La capitolul clădiri, Liviu Dragnea a mai trecut în declaraţie apartamentul din Turnu Măgurele şi spaţii comerciale în suprafaţă de 1527, 59 m.p în acelaşi oraş. Vicepremierul are şi trei terenuri intravilane: unul pe care este construită casa din Alexandria, un altul de 1315 m.p în Buşteni şi altul de 2913 m.p în Turnu Măgurele.
Potrivit declaraţiei de avere, Dragnea are două maşini: o Dacia Logan din 2008 şi o Skoda Superb din 2006. 
 
La capitolul active financiare, Dragnea a menţionat un cont curent de 12 246 dolari şi un alt cont de 106.857 lei.
 
Vicepremierul are creanţe în valoare de 200.000 de euro la SC Hotel Turris SA Turnu Magurele, hotelul administrat de soţia sa, Bombonica.
 
După datele trecute în declaraţia de avere, Dragnea beneficiază de  venituri mai mari de 5000 de euro pe an de pe urma unui imobil şi a unui teren din Turnu Măgurele.
 
Singurele venituri ale familiei Dragnea sunt lefurile. După declaraţia de avere depusă în iunie 2013, vicepremierul a câştigat 57.566 de lei din salariul de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, 1317 lei din funcţia de ministru şi 57 de lei din cea de deputat.
 
Bombonica Dragnea a câştigat 30.214 lei ca economist la SC Hotel Turris SA.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările