Teleormăneni cercetaţi pentru braconaj

Teleormăneni cercetaţi pentru braconaj

Trei persoane bănuite de braconaj cinegetic au fost depistate de poliţiştii din Teleorman, în urma unei acţiuni organizate în seara zilei de miercuri, 13 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma acţiunii oamenii legii au ridicat o armă letală deţinută ilegal şi cartuşele aferente, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

“La data de 13 septembrie a.c., în timp ce desfăşurau o acţiune pentru protejarea fondului cinegetic şi prevenirea braconajului, poliţisti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman au observat un autoturism care se deplasa în apropierea pădurii Blejeşti, luminând cu o lampă tip proiector pentru căutarea vânatului. Poliţiştii au pornit în urmărirea vehiculului, iar pe parcursul urmăririi din autoturism a fost aruncată pe geam o armă. Autoturismul a fost oprit, iar în interiorul acestuia au fost identificate 3 persoane, de 22, 30 şi 34 de ani, toate din Teleorman”, anunţă Poliţia Română.

În interiorul vehiculului s-au găsit două cartuşe letale de vânătoare, calibrul 12, aferente armei, o lanternă şi un telefon mobil, iar din cercetări a reieşit că arma aruncată din autoturism era deţinută ilegal, aceasta  făcând parte din categoria armelor letale, cu două ţevi, având destinaţia de vânătoare.

”În cauză s-a întocmit dosar penal în care poliţiştii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic, bunurile descoperite fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor”, informează un comunicat al Poliţiei Române.


citeste totul despre: