„Teleormăneanul nu moare, el se transformă în alegător“ – cum au ajuns locuitorii celui mai sărac judeţ subiect de bancuri. Topul glumelor cu teleormăneni

„Teleormăneanul nu moare, el se transformă în alegător“ – cum au ajuns locuitorii celui mai sărac judeţ subiect de bancuri. Topul glumelor cu teleormăneni

Teleormanul este celebru pentru numărul mare de persoane decedate înscrise pe listele electorale, care au şi votat la alegerile din ultimul deceniu

Până la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, teleormănenii reprezentau pentru restul românilor, locuitorii un judeţ sărac din sudul ţării, riveran Dunării, unde s-a născut Marin Preda şi de unde a plecat Cătălin Botezatu. Scandalul de la referendum şi ancheta DNA de după scrutin au dat judeţului o notorietate demnă de subiect de bancuri.

Teleormanul nu ar fi ajuns subiect de bancuri dacă n-ar fi avut loc referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi, mai ales, dacă asupra scrutinului din iulie 2012 n-ar fi planat suspiciunea de fraudare. 
 
Actualul ministru Liviu Dragnea, cu origini în Teleorman, coordonator al campaniei PSD de la referendumul din 2012 şi principal suspect în ancheta care a urmat după scrutin, a pus şi el umărul la creşterea „notorietăţii” judeţului.
 
După referendumul din 2012, în urma unor suspiciuni care au vizat fraudarea acestui  scrutin, Direcţia Naţională Anticorupţie a declanşat o anchetă. Procurorii DNA au ajuns pe uliţele satelor prăfuite din Teleorman, au luat la verificat secţiile de votare şi listele de vot şi au descoperit „minunea”. În Teleorman, morţii au îngroşat numărul votanţilor. 
 
Rude ale decedaţilor apăruţi drept votanţi pe listele electorale au declarat în faţa anchetatorilor că semnăturile care apar pe liste sunt false. Şi aşa, au ajuns procurorii DNA să caute votanţii în cimitirele din judeţ.
Vestea a făcut repede înconjurul ţării şi, în plin scandal, teleormănenii au ajuns subiect de bancuri. 
 

Bancuri cu teleormăneni

 
„În Teleorman se sărbătoreşte Black Sunday, dar nu e cu cumpărături, e cu voturi”
 
„Când moare, teleormăneanul vede o luminiţă care îl conduce direct la secţia de votare”
 
„O vorbă din bătrâni spune că «Mortul de la groapă nu se mai întoarce decât ca să voteze»”
 
„Mai mulţi morţi din Teleorman s-au speriat când au văzut un viu în secţia de votare”
 
„Viii cu viii, teleormănenii cu voturile”
 
„Teleormăneanul nu moare, el se transformă în votant”
 
„De frica aglomeraţiei, mai mulţi alegători din Teleorman şi-au lăsat la coadă în faţa secţiilor de votare câte o colivă şi o sticlă de vin”.


„Teleormăneanul nu merge la vot, cabina de vot vine la el“

 
Pe lângă minunea morţilor votanţi, Teleormanul s-a remarcat la fiecare rundă de alegeri printr-o prezenţă covârşitoare la vot. Procentele ridicate ale prezenţei la vot , listele suplimentare pline de turişti aflaţi în vizită în Teleorman, cererile pentru urna mobilă au dus la apariţia altor bancuri prezentate de reviste de satiră.
 
„Pentru 2014, judeţul Teleorman are planuri mari: vrea să depăşească România la număr de locuitori.“
 
„Teleormăneanul nu merge la vot, cabina de vot vine la el“
 
„Liviu Dragnea, după alegerile prezidenţiale: «Pe neamţ să nu-l considerăm învins până nu vedem şi ultimul teleormănean urcat în autocar!»”
 
Recomandări pe aceeaşi temă:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările