Sonorizare de coşmar la proiecţia filmului „Moromeţii 2“ în Alexandria: „Un municipiu reşedinţă de judeţ care nu are cinematograf, teatru, filarmonică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiecţia filmului ”Moromeţii 2” la Alexandria s-a lovit de problemele de sonorizare în sala polivalentă din Alexandria. Mulţi participanţi au plecat de la film, iar unii au scris pe reţelele de socializare despre neplăcuta întâmplare. Autorităţile locale au dat vina pe firma organizatoare. Iar aceasta şi-a cerut scuze pentru situaţia produsă şi a declarat că va restitui contravaloarea biletelor celor care vor cere asta.

Aproximativ 400 de oameni au văzut miercuri, 7 noiembrie, până la final, filmul „Moromeţii 2“ în Sala Polivalentă din Alexandria în ciuda problemelor de sonorizare. 

Un participant, Florentin Mocanu, a scris pe contul său de Facebook că sonorizarea a fost „sub orice critică“ şi că Alexandria nu ar dispune, în 2018, de un cinematograf, teatru, filarmonică.

Mesajul integral al acestuia: 

„Alexandria, 07.11.2018, un eveniment inedit, proiecţia peliculei Moromeţii 2. Sala Polivalentă. Plină la refuz. Momentul începerii se amână cu 15 minute pentru a putea intra în sală toţi cei ce aveau bilete şi datorită afluenţei nu reuşiseră. Începe! Nu, trebuie ca domnul viceprimar să ne adreseze câteva cuvinte.  Până la urmă începe. Dar... ce e asta? Sonorizarea sub orice critică. Oamenii încep să protesteze. După 7-8 minute de chin încep să plece. Am plecat şi noi. Alexandria, un municipiu reşedinţă de judeţ care nu are cinematograf, nu are teatru, filarmonică sau măcar o sală de casă de culură a sindicatelor....  În 2018, la 11 ani de la intrarea în UE iar autorităţile locale sunt cam aceleaşi de prea mulţi ani şi ar trebui să fi rezolvat aceste probleme. Sau poate nu se văd de la înălţimile funcţiilor lor. Setea de a vedea un film a alexăndrenilor şi a celor veniţi din toate colţurile judeţului a fost călcată în picioare de o organizare lipsită de respect şi responsabilitate“.

Reacţia Primăria Alexandria, pe Facebook

Administraţia locală din Alexandria arată cu degetul spre firma care organizează turneul naţional de promovare. Într-o postare pe o reţea de socializare, reprezentanţii Primăriei Alexandria susţin că „firma care organizează turneul naţional de promovare şi care nu are legătura cu Primăria Municipiului Alexandria a «omis» să verifice condiţiile de sonorizare şi aşa s-a ajuns la o situaţie extrem de neplăcută“.

Postarea Primăriei Alexandria pe Facebook:

Poziţia organizatorilor

Organizatorii proiecţiilor „Moromeţii 2“ precizează într-un comunicat de presă că regretă situaţia produsă în Alexandria, îşi asumă în totalitate responsabilitatea pentru problemele apărute şi că vor restitui banii pe bilete celor care vor cere asta.

Aceştia mai subliniază că „este inadmisibil ca într-un oraş ca acesta (n. r. Alexandria), în care există mulţi oameni interesaţi de film, de teatru, în care se desfăşoară multe alte acte culturale minunate (şi ele tot în spaţii alternative sau improvizate) să nu existe un spaţiu care să faciliteze întâlnirea publicului cu aceste manifestări culturale“ - idee pe care a exprimat-o şi Florentin Mocanu pe contul său de Facebook.

Reacţia organizatorilor:

„Regretăm situaţia produsă aseară la proiecţia Moromeţii 2 din Alexandria, de la Sala Polivalentă şi ne asumăm în întregime responsabilitatea pentru problemele apărute. În spatele acestui proiect şi în spatele acestei caravane care şi-a propus în mod ambiţios să ajungă în aproape 60 de oraşe, inclusiv în cele în care nu există cinematografe sau săli de multiplex în care filmul să poată rula din 16 noiembrie, este o echipă mică şi care încearcă să facă foarte multe lucruri într-un timp foarte scurt cu resursele pe care le are la dispoziţie. În ciuda celor mai bune intenţii ale noastre, uneori lucrurile nu ies aşa cum ne propunem şi ne dorim. Ieri am greşit. Ne-am asumat din start că vor fi situaţii în care vom face aceste proiecţii speciale în spaţii alternative, care nu au construcţia, designul şi dotările necesare pentru a replica optim condiţiile de spectacol cinematografic, dar realitatea este că nu aveam alte opţiuni. Ceea ce s-a întâmplat aseară în Alexandria stă, încă o dată, ca dovadă a necesităţii unei săli în care să se poată desfăşura un spectacol cinematografic în condiţii (măcar) decente. Este inadmisibil ca într-un oraş ca acesta, în care există mulţi oameni interesaţi de film, de teatru, în care se desfăşoară multe alte acte culturale minunate (şi ele tot în spaţii alternative sau improvizate) să nu existe un spaţiu care să faciliteze întâlnirea publicului cu aceste manifestări culturale. Vă asigurăm că noi ne-am învăţat lecţia, vom organiza proiecţii mai multe în spaţii mai mici, astfel încât să evităm problemele de sonorizare şi totuşi să ajungem la public. Vom restitui integral celor care solicită banii pe bilete - dacă au fost cumpărate de la casierie, tot de acolo le puteţi returna şi veţi primi banii înapoi; în cazul celor achiziţionate online, în urma solicitării vor fi returnaţi direct în contul din care a fost făcută plata. Le mulţumim celor aproape 400 de oameni care au rămas până la final alături de noi şi l-au întâmpinat călduros pe Cuzin Toma, precum şi celor de la Sala Polivalentă care şi-au arătat disponibilitatea de a găzdui o astfel de proiecţie şi regretăm dacă i-am pus într-o situaţie neplăcută“.
Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite