Patru râuri din Teleorman au depăşit cota de atenţie în ultimele ore. Zeci de  gospodării, curţi şi terenuri inundate

Patru râuri din Teleorman au depăşit cota de atenţie în ultimele ore. Zeci de  gospodării, curţi şi terenuri inundate

Drum inundat din judeţul Teleorman Foto ISU Teleorman

Zeci de echipe de salvatori intervin, joi seara, 8 martie, în mai multe localităţi din Teleorman afectate de inundaţii. Situaţia de urgenţă continuă în judeţ pe teritoriul căruia a fost emis cod galben de inundaţii până vineri, 9 martie, la ora 12.00. În plus, patru râuri din Teleorman au depăşit cota de atenţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, dat publicităţii joi seara, 8 martie, echipaje de salvatori, de la mai multe instituţii cu responsabilităţi în gestionarea inundaţiilor, sunt pe teren joi seara.
 
Reprezentanţii CJSU Teleorman mai precizează că patru râuri au depăşit în ultimele ore cota de atenţie.
 
La ora 20.00 situaţia hidrometeorologică la nivelul judeţului Teleorman se prezenta astfel:
    • Cod galben în intervalul 8 martie, ora 12.00 - 9 martie, ora 18.00 pe râul Neajlov, Călmăţui, Vedea - sector aval S.H. Văleni.
    • Cod portocaliu în intervalul 8 martie, ora 12.00 - 9 martie, ora 12.00 pe râurile (sector aval confluenţă Dâmbovnic – S.H. Călugăreni), Glavacioc (bazin mijlociu şi inferior), Câlniştea (râu care trece prin localitatea Drăgăneşti Vlaşca).
 
Judeţul Teleorman se află sub cod galben de inundaţii până vineri, 9 martie, la ora 12.00.
 
Joi, 7 martie, şi vineri, 8 martie, topirea zăpezii abundente căzute săptămâna trecută a dus la inundarea a zeci de gospodării, anexe, curţi, porţiuni de drumuri judeţene şi comunale, zeci de hectare de teren.

Râul Tecuci s-a revărsat în comuna Dideşti şi a inundat: 8 curţi, 100 de metri de drum comunal, 10 hectare de teren arabil, 11 hectare de păşuni/fâneţe. Apele râurile Tecuci şi Burdea au inundat 8 anexe inundate, 13 podeţe, 4 kilometri de drumuri din comuna Balaci, cu cele 3 sate aparţinătoare (Balaci, Burdeni, Tecuci). Tot râul Tecuci a inundat 4 anexe gospodăreşti în satul Merisani din comuna Dobroteşti.

Zeci de gospodării, anexe, curţi şi zeci de hectare de terenuri au fost inundate în judeţul Teleorman.
Situaţia cea mai dificilă, se mai precizează în comunicatul CJSU, se află în comuna Drăgăneşti Vlaşca.

Drumul Judeţean 503 este închis în zona localităţii Drăgăneşti Vlaşca, iar ruta ocolitoare recomandată şoferilor este pe Drumul comunal 18 – Drăgăneşti Vlaşca – Comoara – Botoroaga – Videle. Pe DN 6 (E70), restricţia pentru autovehicule a fost mărită, până la 7,5 t, circulându-se alternativ, pe un singur sens.

„În localitatea Dobroteşti, râu Tecuci, s-a executat dig potcoavă pentru apărarea unei case cu 100 saci+nisip. Râul Tecuci la Dobroteşti este în scădere. La Dobroteşti, sat Merisani, pe râul Tecuci s-au evacuat animalele dintr-o gospodărie şi s-a executat un dig potcoavă la casa din gospodărie. (...) În localitatea Merisani s-a executat dig de contur la 3 case“, se arată în comunicatul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman. 

 
 
Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările