Site-ul unde românii pot învăţa gratuit să parieze după un algoritm puternic, care anticipează evenimente. „Profesioniştii evită să parieze la campionate mondiale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi prieteni originari din judeţul Teleorman, un IT-ist şi un consultant pe fonduri europene, au creat prima reţea socială care îi învaţă pe români să parieze deştept, după algoritmi matematici complecşi.

George Dumitru (26 de ani), consultant pe fonduri europene în Bucureşti, şi Marius Neagoe (34 de ani), consultant IT în Roşiorii de Vede, au fondat GEPENco, prima reţea socială care-i învaţă pe români cum să parieze cu cap, după formule matematice şi metode statistice testate, nu la voia întâmplării. George face, în timpul liber, ţesturi pentru pâine, o veche îndeletnicire din sud, iar Marius a predat Fizică.

Ideea proiectului îi aparţine lui Marius, pasionat de Psihologia mulţimilor şi Inteligenţa artificială. Prin 2012 s-a apucat de pariuri văzând în asta o altă sursă de venit. Platforma lor are momentan 1.061 de utilizatori, care s-au înscris gratuit pe cont. Însă reţeaua e abia la început, spun amândoi. Urmează să implementeze un soft de inteligenţă articială care să calculeze cu acurateţe în baza analizelor celor înscrişi pe GEPENco şi să ofere pronosticuri cât mai aproape de realitate.

Cum funcţionează reţeaua

Primul pas în această reţea a pariorilor este crearea unui cont pe gepenco.com. Cei doi prieteni explică, pe site, paşii:

„Ca orice reţea socială este necesar să vă faceţi un cont - este gratuit şi aşa va rămâne - şi să adăugaţi prieteni. Prietenii vor posta selecţiile lor şi dumneavoastră le veţi putea vedea. Dacă alegeţi să vă faceţi cont ca tipster, în urma succesului selecţiilor pe care le veţi posta, utilizatorii vă pot trimite diferite complimente, în urma cărora veţi căpăta puncte. De la un anumit număr de puncte, platforma vă va promova automat selecţiile astfel dobândiţi vizibilitate şi popularitate“.

Ei subliniază că nu au nici cea mai mică legătură cu vreo agenţie de pariuri şi că e strict treaba fiecăruia unde, pe ce şi cât mizează.

Imagine indisponibilă

Cum arată o pagină GEPENco  FOTO: Marius Neagoe

Imagine indisponibilă

De la ce a plecat totul

Pentru Marius, pariurile se adresează unei largi categorii de populaţie. Spune că s-a gândit să îmbine forţa pe care o are o reţea socială cu cunoştinţele sale de Inteligenţa artificială şi să rezolve problema unei comunităţi.

„Comunitatea pariurilor, atât din România, cât şi din afară, este una foarte foarte dezordonată. Sunt oameni, tipsteri profesionişti care din asta trăiesc şi câştigă foarte mulţi bani, dar sunt şi oameni, pe altă parte, care pierd foarte mult. Ce-ar fi dacă i-am aduce la un loc şi ar învăţa unii de la ceilalţi şi nu ar mai paria alandala, ci după un sistem bine pus la punct de cei mai buni. Tocmai asta face GEPENco“, explică Marius Neagoe.

A creat în cadrul reţelei un algoritm care-i selectează pe cei care fac cele mai bune pronosticuri, îi trece pe o listă după care toţi se pot ghida. „Şi în momentul acela, şansele cresc foarte foarte mult“, adaugă teleormăneanul. Împreună cu George şi-au propus să ajungă la o comunitate destul de mare pe platformă. Când zice comunitate se referă la peste 100.000 de indivizi, ideal - un milion.

„Viziunea GEPENco este ca fiecare membru să studieze măcar un medic de fotbal, de handbal, dar să-l studieze bine şi să-l încarce pe reţea. Să-l posteze exact ca o postare pe Facebook“, explică Marius. Lucrează la un soft – un algoritm de inteligenţă artificială - care să va selecta automat cele mai probabile şi acurate pronosticuri din postările oamenilor de pe GEPENco.

Imagine indisponibilă

Marius Neagoe  FOTO: arhivă personală

„Profesioniştii nu pariază pe campionate mondiale“

Fostul profesor de Fizică spune că, de regulă, lumea nu pariază pe Campionatul Mondial pentru că „e haos foarte mult“.

„În general, profesioniştii nu pariază pe campionate mondiale, Liga Campionilor. Profesioniştii sunt interesaţi strict de campionatele interne ale diferitelor ţări. (...) Eu, ca membru al reţelei, merg numai pe anumite campionate. Îmi place foarte mult America de Sud, consider că aproape fiecare ţară din America de Sud are campionate foarte foarte stabile – adică stilul de joc rămâne acelaşi, multe variabile rămân constante“, explică Marius.

Cu cât sunt mai multe postări despre un campionat cu atât tabloul e mai complet. „Este posibil ca un membru al reţelei să fie foarte bun pe Campionatul Albaniei. Şi să pună pronosticuri de acolo. Un altul la fel. Şi strângând la un loc toate acestea despre Campionatul Albaniei le pun pe GEPENco. În momentul acela noi putem să oferim pronosticuri cu acurateţe destul de ridicată. Asta este puterea comunităţilor pe care noi dorim să o scoatem în evidenţă“, adaugă teleormăneanul.

De un an de zile foloseşte, ca sistem de calcul, metode matematice şi statistice precum Poisson - pusă în practică cu ajutorul PC-ului – şi Monte Carlo. Ultima, explică teleormăneanul, e o metodă foarte puternică în a predicţiona evenimentele viitoare.

Imagine indisponibilă

George Dumitru e consultant pe fonduri europene şi are o mică afacere cu ţesturi pentru pâine  FOTO: arhivă personală

De ce pun românii egal între pariuri, alcool şi droguri

„Sunt parte dintr-un proiect revoluţionar“, spune George Dumitru, co-fondatorul GEPENco. E conştient că proiectul ar putea fi privit cu reticenţă de oameni, însă îşi doreşte ca prin tehnologie să crească şansele de câştig ale membrilor reţelei sociale. „E ceva unic, un fel de reţea socială pentru pariori, un concept unic în România“, explică George.

Marius apreciază că majoritatea românilor înţeleg prin pariuri un mod de a-ţi pierde bani. „Unii îl văd ca pe o boală, pun egal între pariu cu droguri şi alcool“, adaugă acesta. Mai zice că în Anglia există o comunitate foarte dinamică a pariorilor, dar şi că s-ar fi constituit un fond privat de investiţii susţinut de un om de afaceri. „Asta denotă foarte multă seriozitate şi foarte multe perspective de viitor“, adaugă teleormăneanul.

Întrebat ce face diferenţa dintre GEPENco şi agenţiile de pariuri, Marius Neagoe spune că „e un fel de David cu Goliat... noi suntem David, iar ei sunt Goliat“. Momentan, cei doi amici caută investitor pentru reţeaua lor socială.

Mai puteţi citi:

Povestea românului care refuză să-l ia pe „nu“ în braţe. „Alerg să-mi depăşesc limitele, nu să-i depăşesc pe alţii“

Mereu în mişcare şi cu zâmbetul pe buze, Marius Pancu e nelipsit de la întrecerile sportive din ţară. Aleargă în scopuri caritabile fie pe cărări de munte, traversând peisaje de poveste, fie în oraşe, pe asfalt. Deşi are o operaţie mai veche la un genunchi, tânărul se încăpâţânează să-şi doneze paşii pentru copiii bolnavi de cancer. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite