Secretele Bombonicăi, femeia de care a divorţat Liviu Dragnea - fata „de bani gata” a unor legumicultori, înzestrată cu puteri „paranormale” şi lipici la bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bombonica Prodana, fostă Dragnea, a fost acuzată de DNA de abuz în serviciu. Femeia care a stat aproape trei decenii în umbra lui Dragnea s-a ţinut întotdeauna departe de ochii presei. Numele ei a apărut însă în câteva scandaluri. A fost acuzată că şi-a cumpărat diplomă falsă de la universitatea-fantomă ”Alexandru Ghica” şi că a fraudat statul în calitate de administrator al hotelului Turris. Liviu şi Bombonica au divorţat în 2015.

Bombonica Prodana a fost doamna Dragnea timp de aproape 28 de ani. Modelul soţiei modeste şi discrete, care a fost ţinută departe de ochii presei cu orice preţ, a fost în realitate, se spune, adevăratul noroc al lui Liviu Dragnea şi femeia fără de care liderul politic de astăzi n-ar fi putut ajunge unde este.

La data la care a cunoscut-o pe Bombonica, Liviu Dragnea, fiul şefului de post din comuna teleormăneană Gratia, era un sărac inginer, absolvent al Facultatăţii de Transporturi din Bucureşti. Bombonica n-avea facultate, dar era fata unor înstăriţi legumicultori olteni din comuna Giuvărăşti. Petrache Prodana, socrul lui Dragnea i-a promis viitorului politician pesedist o casă şi o maşină, la data căsătoriei. 

Autoturismul Aro, primit de Liviu Dragnea în dar de la tata socru a figurat mulţi ani în declaraţia de avere a politicianului. În ceea ce priveşte casa promisă la însurătoare, Dragnea avea să declare câţiva ani mai târziu că socrul nu şi-a onorat promisiunea .

"Socrul meu e dintr-un sat de grădinari bogaţi. El mi-a promis o casă încă de când i-am peţit fiica şi nu s-a ţinut de cuvânt”, spunea Dragnea în 2011.

După căsătoria cu Bombonica şi având sprijinul financiar al socrului, agricultor de succes, Liviu Dragnea a făcut primul pas în afaceri.  În perioada 1990-1996 a fost managerul unor firme private din Turnu Măgurele. Legendele locului spun că, în vreme ce Dragnea vindea televizoare, Bombonica valorifica la piaţă produsele din grădina părinţilor săi.

Evoluţia lui Dragnea a început o dată cu intrarea în politică. La alegerile din 1996 a candidat pe lista de consilieri locali ai PD, la Turnu Măgurele şi s-a ales cu un mandat de ales local, funcţie pe care a ocupat-o doar din iunie până în decembrie. În decembrie 1996 , la doar 34 de ani şi câteva luni de activitate în administraţie, Dragnea a fost numit prefect de Teleorman.

image

A fost prefect al judeţului Teleorman până în 2000, an în care a candidat şi a câştigat şefia Consiliului Judeţean Teleorman pe listele PD. După alegeri a părăsit PD şi s-a înscris în PSD, devenind în scurt timp  preşedintele PSD Teleorman. Au urmat 12 ani în fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Implicată în scandalul diplomelor false

Bombonica Prodana, fostă Dragnea, a fost pe toată perioada evoluţiei de politician a lui Dragnea o prezenţă extrem de discretă. Fata legumicultorilor din Olt, nevasta primului politician al Teleormanului , s-a înscris târziu  la facultate. 

A absolvit după anul 2000 cursurile Universităţii fantomă ” Alexandru Ghica” din Alexandria. La declanşarea scandalului diplomelor false obţinute de mai mulţi politicieni din Teleorman la Universitatea din Alexandria, pe lista beneficiarilor a apărut şi numele Bombonicăi Dragnea.

Liviu Dragnea a fost şi el implicat în scandal. S-a spus că, după declanşarea anchetei privind fabricarea a circa 15.000 de diplome universitare prin doua instituţii-fantoma din judeţul Teleorman, politicianul ar fi făcut demersuri pentru blocarea investigaţiilor. 

Şef la Protecţia Copilului

Cu diploma de universitatea din Alexandria, Bombonica  a fost angajată în 2007 la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean condus de Liviu Dragnea. Bombonica a activat aici ca  şef al  Serviciului  secretariat şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei.

A continuat să fie o prezenţă discretă pe care doar salariaţii de la Protecţia Copilului au văzut-o.

Patroană de hotel, acuzată de evaziune fiscală

În primul său mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Dragnea a preluat în locaţie de gestiune hotelul Turris din Turnu Măgurele. După ce a părăsit postul de la Protecţia Copilului Teleorman, Bombonica  a preluat administrarea hotelului.

În 2011, Bombonica a devenit actionar majoritar, cu peste 95% din actiuni, al societati comerciale Hotel Turris SA din Turnu Magurele. În acelasi an, Adunarea Generala a Actionarilor a decis să-i restituie actionarul majoritar mai multe imobile apartinind Hotel Turris SA, printre care se afla şi cladirea unui hotel. După declaraţia de avere a lui Dragnea valoarea imobilelor restituite  sotiei era de 110.770.151,33 lei, aproximativ 25 de milioane de euro. În contabilitatea hotelului însă , bunurile restituite au fost evaluate la aproximativ  240.000 lei, adică de 500 de ori mai putin decât adevarata valoare a activelor.

image

Un an mai târziu Bombonica şi hotelul au ajuns în atenţia DNA pentru evaziune fiscală. ANAF a sesizat Parchetul Tribunalului Teleorman cu privire la privatizarea frauduloasă a hotelului şi  actele  ilegale săvârşite de fosta doamnă Dragnea. Dosarul s-a aflat, iniţial, în lucru la Parchetul de pe linga Tribunalul Teleorman mai bine de  un an de zile. În decembrie 2012, dosarul Hotelului Turris a fost declinat către Parchetul General. Dragnea ajunsese deja în Guvern.

În plină anchetă, Bombonica a renunţat la pachetul majoritar. În octombrie 2013 a cesionat acţiunile pe care le deţinea la societatea care administra hotelul Turris către  Cristiana Mândroc, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie şi administrator al societăţii.

image

Este instructor Theta Healing

După alegerile din 2012, Dragnea, ales deputat ,a părăsit Teleormanul şi a plecat la Bucureşti. Bombonica a rămas aceeaşi prezenţă discretă , doamnă a domeniului de aproape 7000 de m.p, ridicat pe patru locuri de casă la Alexandria.

Bombonica  a urmat cursuri şi a devenit instructor autorizat de Theta Healing, o tehnică  modernă de meditaţie, care vizează gestionarea eficientă a emoţiilor. Numele ei apare pe site-urile de profil ca instructor autorizat care predă cursuri despre ameliorarea afecţiunilor fizice şi emoţionale, prin metoda Theta Healing.

Divorţ în 2015

În 2015 au apărut zvonuri despre divorţul celor doi. La vremea respectivă, Liviu Dragnea nu a dorit să confirme, dar nici să infime informaţiile potrivit cărora a divorţat.

"Asta este o chestiune strict personală şi vreau să rămână personală. Şi vă mulţumesc pentru înţelegere", spunea  Liviu Dragnea în 2015.

Cei doi au ales să divorţeze la notar, de comun acord, departe de ochii presei. Divorţul a fost confirmat de comunicatul DNA privind cercetarea Bombonicăi Prodana, fostă Dragnea.

Acuzată de abuz în serviciu

Acuzaţiile DNA vizează perioada în care Bombonica era soţia liderului PSD şi lucra la Protecţia Copilului Teleorman. Dragnea ocupa atunci funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Potrivit DNA, Bombonica Prodana, fostă  Dragnea şi alţi şefi de la Protecţia Copilului Teleorman au fost puşi sub acuzare pentru fapte de corupţie. În dosar apare şi numele fostei directoare a Protecţiei Copilului Teleorman, Floarea Alesu, reţinută de DNA în 2014, după percheziţii în instituţie. La data respectivă Floarea Alesu a fost acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă. În noul dosar, potrivit DNA, aceeaşi directoare  este acuzată de abuz în serviciu şi - instigare la fals intelectual. 

”Din ordonanţele întocmite de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora: În perioada iulie 2006 – 2013, inculpatele Alesu Floarea şi Dumitru Jenica, în calităţile menţionate mai sus, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, au dispus în mod ilegal menţinerea în funcţii şi implicit plata drepturilor salariale pentru un număr de patru angajaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Aceasta, în condiţiile în care cunoşteau faptul că, deşi cei patru au figurat în mod scriptic ca angajaţi în cadrul instituţiei respective, ei nu s-au prezentat efectiv la serviciu şi nu au prestat vreo activitate. 

Cei patru angajaţi au fost menţinuţi pe statul de funcţii ale instituţiei, încasând astfel lunar sume necuvenite în cuantum total de peste 150.000 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat şi bugetul local. În acelaşi context, în intervalul ianuarie – mai 2014, în scopul justificării salarizării activităţii a două dintre persoanele respective, inculpatele Alesu Floarea şi Dumitru Jenica i-au determinat, direct şi indirect, pe subordonaţii lor Balaban Constantin Claudiu şi Boboc Remus Ionuţ să falsifice diferite înscrisuri (pontaje lunare, state de plată, condici de prezenţă, fişe de prezenţă colective, rapoarte de activitate, rapoarte de evaluare, precum şi alte documente justificative) cunoscând că, în acest fel, au fost atestate fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul justificării doar scriptice a activităţii acestora”, se arată în comunicatul DNA.

În acelaşi dosar s-a dispus începerea urmăririi penale şi împotriva Bombonicăi, fosta doamnă Dragnea. Bombonica Prodana, fostă Dragnea, coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, la data comiterii faptei, este acuzată de abuz în serviciu 

”În perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, suspecta Prodana Bombonica, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins nici un demers de sancţionare a persoanelor respective. Această conduită a permis celor două angajate să îşi încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente perioadelor menţionate”, se mai arată în comunicatul DNA.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite