Se caută surse de finanţare pentru Autostrada Sudului

Se caută surse de finanţare pentru Autostrada Sudului

Foto arhiva

Guvernul caută surse de finanţare pentru Autostrada Sudului. S-au purtat deja discuţii cu companii străine care ar putea realiza autostrada prin concesiune. Deocamdată, singurul lucru concret este realizarea unui studiu de prefezabilitate, finalizat în luna iunie.

Prezent la Alexandria cu ocazia deschiderii anului şcolar, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că, pentru realizarea Autostrăzii Sudului, se caută surse de finanţare şi ar exista trei variante: fonduri europene, fonduri de la Guvern sau parteneriat public privat. ” Pentru Autostrada Sudului avem trei variante : finanţare europeană, fonduri de la Guvern şi parteneriat public privat”, a declarat Dragnea.  

Ultima variantă pare a fi cea mai agreată. Reprezentanţii Guvernului au avut contacte cu companii străine care să realizeze  autostrada prin concesiune, în sensul executării lucrării din fonduri proprii, urmând ca investitorul să îşi recupereze banii din exploatarea autostrăzii. 
Vicepremierul nu a vrut să precizeze valoarea investiţiei, precizând doar că este o valoare normală, care poate fi susţinută. ” Este o valoare normală, poate cea mai ieftină, pentru că este o zonă de câmpie”, a mai spus vicepremierul.

Deocamdată, singurele demersuri concrete făcute în privinţa Autostrăzii Sudului sunt cele referioare la studiul de prefezabilitate. Studiul, început în decembrie 2012 a fost finalizat în luna iunie 2013. Traseul autostrăzii ar putea fi Bucureşti-Alexandria-Roşiori-Slatina-Craiova, cu conexiune la podul peste Dunăre de la Calafat, dar şi spre Lugoj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: